18 / 04 / 2024

Kiracı aidat borcunu ödemezse ne olur?

Kiracı aidat borcunu ödemezse ne olur?

Aidat, apartman giderleri için kat maliklerinden alınan ücrete deniyor. Dairede kiracının olması halinde, aidat ödeme sorumluluğu kiracının oluyor. Peki kiracı aidat borcunu ödemezse ne olur?



Kiracı aidat borcunu ödemezse ne olur?

Apartman aidatı, apartmanın bekçi, kapıcı, bahçıvan gibi ortak giderleri için apartman sakinlerinden alınan ücrete deniyor. Bu ücret kat malikleri kurulu toplantısında belirleniyor.


Aidatın ne zaman ödeneceği, ne kadar ve nasıl ödeneceği gibi hususlar yine bu kat malikleri kurulu topkantısında belirleniyor. Alınan kararlara itirazın olmaması durumunda kararlar uygulamaya konuyor ve belirlenen günde aidatların tahsili yapılıyor. 


Söz konusu aidatı, apartmanda ikamet eden tüm kat sakinlerinin ödemesi gerekiyor. Kat maliki veya kiracı olması aidat ödemelerinde bir değişiklik yaratmıyor. Peki kiracı aidat borcunu ödemezse ne olur, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracıların da ödemekle yükümlü olduğu aidat borcunu ödememesi halinde, apartman yöneticisi kendisine uyarıda bulunup; apartman girişindeki ilan panosunda bu kişiler alelen bildiriliyor. Yapılan uyarılara rağmen aidat borcunun hala ödenmemesi durumunda, yönetici icra takibi başlatabiliyor.


Kiracının aidat borcunu ödemeden evi boşaltması durumunda, aidat borcu kat malikinden tahsil ediliyor. Bu nedenle daire sahiplerinin, kiracılarının aidat borcunu ödeyip ödemediklerini takip etmeleri geliyor.



Apartman aidatı kiracıya mı ait?
Apartman aidatı kanunu!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön