26 / 04 / 2024

Kiracı apartmanda neleri öder?

Kiracı apartmanda neleri öder?

Kiracılar apartmandaki hangi giderleri ödemekle yükümlü oluyor? Kiracı apartmanda nelerdi öder? Kiracıların apartmandaki sorumlulukları nelerdir? Kat malikinin apartmandaki sorumlulukları nelerdir? Gibi sorularınızın yanıtı bu haberde...



Kiracı apartmanda neleri öder?

Apartmanda karşılanması gereken giderler dairede kiracının olması halinde iki farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Bunlar: kiracının karşılaması gereken apartman giderleri ve daire sahibinin karşılaması gereken apartman giderleri.


Peki kiracılar apartmanda hangi giderlere katılmakla yükümlü oluyor? Kiracı apartmanda neleri öder, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracılar, Kiracının günlük hizmetlerine sunulan, kapıcı hizmeti, ortak kullanılan elektrik-su bedeli gibi giderleri karşılamak ile yükümlü oluyor. Bu giderler, apartman aidatı olarak kiracıdan talep ediliyor. Peki kiracı apartmanda neleri ödemez?


Kiracının ödemekle yükümlü olmadığı giderler arasında ise, anayapının temel giderleri bir başka deyimle demirbaş giderleridir ki buna ait giderler oluyor. Bu giderler daire sahibi tarafından ödeniyor.


Örneğin, binanın boyanması işi, demirbaş gideri olması nedeni ile bu gider bağımsız bölüm malikinin ödemesi gereken gider olup; kapıcı hizmeti ise kiracı tarafından karşılanması gereken bir gider olarak karşımıza çıkıyor.




Apartman aidatı ödeme süresi!
Apartman aidatı!
Apartman aidat yönetmeliği!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön