26 / 04 / 2024

Kiracı boşaltma taahhütnamesi!

Kiracı boşaltma taahhütnamesi!

Kiracı boşaltma tahhütnamesi yani diğer adıyla kiracı tahliye taahhütnamesi kiracının kiralayanla yaptığı bir sözleşmedir. Bu sözleşme kiralayanın isteğiyle kiracıya sunulur. Tahliye taahhütnamesi hakkında merak edilenler haberimizde..



Kiracı boşaltma taahhütnamesi yani kiracı tahliye taahütnamesi kiracının kiralayanla yaptığı bir sözleşmedir. Bu sözleşme kiralayanın isteğiyle kiracıya sunulur. Tahliye taahhütnamesi, sözleme dahilinde belirtilen gayrimenkulü boşaltma tarihi ve şartları kiracının da kabulü ile imzalanır. Burada esas olan kiracının özgür iradesiyle taahhütnameyi imzalamasıdır.


Kiracı boşaltma taahhütnamesi yazılı bir şekilde, kira başlangıç tarihinden sonraki bir tarihte hazırlanmalıdır. Kiracı, kiraladığı gayrimenkulü taahhütte belirtilen tarihte boşaltmazsa o tarihten itibaren 30 gün içinde icra takibi için mahkemeye başvurulabilir. Mahkemeye başvurmadan önce kiracıya ihtarname de çekilmelidir.



Kiracı boşaltma taahhütnamesi kiracının belirtilen tarihte kiraladığı mülkü boşaltması esasına dayandığın için  kira tahliye taahhütnamesi tarihsiz imzalanmamalıdır. İmzalanan boş tarihli taahhütnameler daha sonra kiralayan tarafından keyfi bir şekilde doldurulabilir ve bir hak iddia edilemez. Kira tahliye taahhütnamesi noter tarafından da hazırlanabilir.



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön