20 / 04 / 2024

Kiracı çıkış taahhütnamesi örneği!

Kiracı çıkış taahhütnamesi örneği!

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, kiracısı ile tahliye taahhütnamesi anlaşması yapabiliyor. Kiracı çıkış taahhütnamesi ile kiracının evden çıkacağı kesin tarih belirlenmiş oluyor. İşte kiracı çıkış taahhütnamesi örneği..



Kiracı çıkış taahhütnamesi örneği!

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, kiracısı ile tahliye taahhütnamesi anlaşması yapabiliyor. Kiracı çıkış taahhütnamesi ile kiracının evden çıkacağı kesin tarih belirlenmiş oluyor.


Ancak kiracı çıkış taahhütnamesinin imzalanabilmesi için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Söz konusu kira çıkış taahhütnamesinin sözleşme kurulduktan sonra hazırlanmış olması gerekiyor. 


Ayrıca taahhütnamenin geçerli sayılabilmesi için;

- Özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor,

- Yazılı olarak hazırlanmış olması gerekiyor.


Kiracı çıkarma taahhütnamesinin noterde düzenlenmesi gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak kiracı çıkış taahhütnamesinin noterde yapılması halinde ileride çıkabilecek problemler karşısında ispat açısından önem taşıyor. Kiracı çıkış taahhütnamesi örneği aşağıda yer alıyor:


Kiracı çıkış taahhütnamesi örneği..

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI: 

...........................

TC KİMLİK NO: ...........................

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI: ...........................

TCKİMLİK NO: ...........................


TAHLİYE EDİLECEK MECURUN ADRESİ: ..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................



TAHLİYE TARİHİ

......./........./......



Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak 6570 sayılı gayrimenkul  kiraları hakkındaki kanunun 7. maddesi A bendi gereğince yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi boş ve sağlam olarak adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.



TAAHHÜT TARİHİ:

......../......../......


TAAHHÜT EDEN: 

..............


İMZASI:

..............



Satış kirayı bozar mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön