26 / 04 / 2024

Kiracı doğalgaz aboneliği iptali!

Kiracı doğalgaz aboneliği iptali!

Taşınmaz kira sözleşmesinin sona ermesi veya bir şekilde feshedilmesi durumunda kiracının aboneliklerini iptal etmesi gerekiyor. Peki, kiracı doğalgaz aboneliği iptali için neler gerekli? Abonelikler nasıl iptal edilir?



Kiracı doğalgaz aboneliği iptali!

Gayrimenkul kiralamalarında, kiracı eve girmeden önce doğalgaz, su ve elektrik gibi abonelikleri üzerine alıyor. Böylece, taşınmaz kira süresince yapılan harcamalardan abone olan kullanıcı sorumlu oluyor. 


Doğalgaz, elektrik ve su aboneliklerinin kesilmesi halinde kiracı elindeki kira kontratı ile kendi adına abonelik bağlatabiliyor.


Taşınmaz kira sözleşmesinin sona ermesi veya bir şekilde feshedilmesi durumunda kiracının aboneliklerini iptal etmesi gerekiyor. 


Peki, kiracı aboneliklerinden olan doğalgaz aboneliğini nasıl iptal eder? Kiracı doğalgaz aboneliği iptali için gerekenler nelerdir?


Abonelik iptali için; Abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktasına başvurması gerekiyor.


Bunun yanı sıra, ev sahipleri de kiracısının aboneliklerine son verebiliyor. Ancak ev sahibinin abonelik iptalini, kiracısı tahliye olduktan sonra yapması gerekiyor.


Aksi takdirde,  mal sahibi kiradaki evin kendi adına olan abonelikleri iptal ettirirse bu durum "suç" olup; kiracının savcılığa başvurma hakkı doğuyor. 



Kiracının doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön