27 / 04 / 2024

Kiracı elektrik aboneliği iptali!

Kiracı elektrik aboneliği iptali!

Kiralamalarda, kiracı eve girmeden önce doğalgaz, su ve elektrik gibi abonelikleri üzerine alıyor. Abonelikler, ev sahibi veya kiracı tarafından iptal edilebiliyor. Peki, kiracı elektrik aboneliği iptali nasıl olur?



Kiracı elektrik aboneliği iptali!

Kiralamalarda, kiracı eve girmeden önce doğalgaz, su ve elektrik gibi abonelikleri üzerine alıyor. Böylece, yapılan harcamalardan abone olan kullanıcı sorumlu oluyor. Aksi halde kiracının abonelikleri üzerine almaması durumunda, borç resmi olarak sev sahibinin üzerinde gözüküyor.


Abonelikler, ev sahibi veya kiracı tarafından iptal edilebiliyor. Peki kiracı elektrik aboneliği iptali nasıl olur?


Kiracı elektrik aboneliği..

Kiracı elektrik aboneliği iptali için; Abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktasına başvurması gerekiyor.


Bunun yanı sıra, ev sahipleri de kiracısının aboneliklerine son verebiliyor. Ancak ev sahibinin abonelik iptalini, kiracısı tahliye olduktan sonra yapması gerekiyor.


Aksi takdirde,  mal sahibi kiradaki evin kendi adına olan abonelikleri iptal ettirirse bu durum "suç" olup; kiracının savcılığa başvurma hakkı doğuyor. 


Ayrıca elektrik ve su aboneliklerinin kesilmesi halinde kiracı elindeki kira kontratı ile kendi adına abonelik bağlatabiliyor.


Kiracının elektriği üzerine alması zorunlu mu?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön