19 / 04 / 2024

Kiracı ihtar örneği 2016!

Kiracı ihtar örneği 2016!

Kiracılara farklı nedenlerden dolayı ihtarname gönderilebiliyor. Ancak bunun için mal sahibinin haklı bir nedeninin olması gerekiyor. Peki, ihtar nasıl gönderilir? İşte kiracıya ihtarname örneği 2016..



Kiracı ihtar örneği 2016!

Kiracılara farklı nedenlerden dolayı ihtarname gönderilebiliyor. Eğer ihtarname kiracının tahliyesi için gönderilecekse, mal sahibinin tahliye için haklı bir nedeninin olması gerekiyor.


Örneğin kiracı tahliye taahhütnamesi vermiş ama çıkmamışsa ya da kiracı üst üste iki kere kira borcunu ödemediği için ihtar almışsa mal sahibi kendisinden tahliyesini isteyebiliyor.


Ayrıca, kendi ihtiyacının olması ve bunu kanıtlaması, taşınmazın yıkılıp yeniden inşa edilmesi gibi nedenler de tahliyeye sebebiyet veriyor. Dolayısı ile bu gibi durumlarda mal sahibi kiracısına ihtarname gönderebiliyor. 


Kiracıya ihtarname örnekleri şu şekilde sıralanıyor:


Kiracıya ihtarname örneği 2016


İHTARNAME - 1 -


……………………..… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE 


DAVACI                                :

VEKİLİ                                 :

DAVALI                                :


KONU                                   : Taahhüt nedeniyle tahliye talebinden ibarettir.


DAVANIN DEĞERİ            : … TL (Yıllık Kira Bedeli)


AÇIKLAMALAR                 :


1- Davalı, …/…/2015 tarihli kira sözleşmesi gereğince müvekkilin maliki olduğu … adresteki dairede …TL  aylık kira karşılığı oturmaktadır.


2- Kiracı davalı, kiralanan arasındaki sözleşmede 1 yıl sonra serbest idaresiyle tahliye taahhüdünde bulunmuştur. Bu taahhüde rağmen kiracı mecuru tahliye etmediğinden, ev sahibinin kirada bulunan oğlu dairede ouracağından bu davayı açmak zorunda kaldık.



HUKUKİ NEDENLER        : Türk Medeni Kanunu, HUMK ve diğer yasal nedenler.


HUKUKİ DELİLLER          : Tahliye Taahhütnamesi, emsal kira bedeli araştırmaları ve  diğer yasal deliller.


SONUÇ VE İSTEM             : Kiracının mecurdan tahliyesine, yargılama giderleri ile ücreti vekaletin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini müvekkil adına saygıyla arz ederim. …/…/2016


İHTARNAME - 2-


İHTAR EDEN :.......

VEKİLİ :.......

KARŞI TARAF :.......

KONU : Yeni Malik Sıfatı ile Tahliye İhtarıdır.



AÇIKLAMALAR :


1-Müvekkilimiz halen kiracı olarak oturmakta olduğunuz, ....... adresinde bulunan apartman dairesini ......... Tapu müdürlüğünün, ............. tarih ve ......... yevmiye nolu işlemi ile ev sahibinizden satın almış bulunmaktadır. (Tapu fotokopisi ektedir)


2-Taşınmaz, müvekkilim tarafından mesken olarak kullanılacaktır. Bu neden ile evvelce konutun eski sahibi ile aranızda yapmış bulunduğunuz kira mukavelesi, müvekkilimiz tarafından yenilenmeyecektir. Taşınmanızı kira döneminin sonunda tahliye etmenizi itiyoruz.


3-Konutun dönem sonunda tarafınızdan tahliye edilmemesi durumunda, aleyhinize “Yeni Malik Sıfatı İle” tahliye davası açacağımızı ve yargılama giderleri ve vekalet ücretinin tarafınıza ait olacağını ihtar ederiz.


İHTAR EDEN VEKİLİ

.......


Borçlar Kanunu gereğince kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.


İhtarname ve ihbarname nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön