28 / 03 / 2024

Kiracı kira sözleşmesi!

Kiracı kira sözleşmesi!

Kiracı kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat etmeli? Kiracı sözleşmesi nasıl ve nerede hazırlanmalı? Gibi kiralamaya ilişkin sorularınızın yanıtı ve kira sözleşmesi ile ilgili detaylar bu haberde...



Kiracı kira sözleşmesi!

konut ve işyeri kiralamalarında, kiracı ile kiraya veren arasında sözleşme yapılıyor. Sözleşme kapsamında kiracıya, kiraya verene, kiralama işlemine ve kirakanan gayrimenkule ilişkin hususlara yer veriliyor.


Kiracı sözleşmesi, noter huzurunda imzalanabildiği gibi, taraflar arasında bir şahit huzurunda imzalanabiliyor. Bu şekilde imzalanan sözleşmeler de resmi bir nitelik taşıyor.


Kiracı kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat etmeli?

Sözleşme yapılırken kiraya verenin de kiracının da dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Örneğin, kiralama işlemine ilişkin bilgilerin doğru kaydedilmesi; kira bedelinin ve kira artış oranının belirtilmesi; kira süresinin belirlenmesi ve kiralanan gayrimenkule dair bilgilerin eksiksiz kaydedilmesi gerekiyor.


Sözleşme kapsamında yer alacak maddeler aşağıda sıralanıyor. Bu maddelerin yanı sıra, kiracı sözleşmesi kapsamında kiralamaya ilişkin özel ve genel hükümlere de yer verilebiliyor.


Kiracı kira sözleşmesi örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön