28 / 03 / 2024

Kiracı konut sigortası yaptırabilir mi?

Kiracı konut sigortası yaptırabilir mi?

Sigorta ile sigorta poliçesinin konusunu teşkil eden rizikonun niteliğine göre sigortalının uğradığı zararlar ile üçüncü kişilere verilen zararlar gideriliyor. Peki, kiracı konut sigortası yaptırabilir mi?



Kiracı konut sigortası yaptırabilir mi?

Sigorta ile sigorta poliçesinin konusunu teşkil eden rizikonun niteliğine göre sigortalının uğradığı zararlar ile üçüncü kişilere verilen zararlar gideriliyor.


Konut sigortası ise, evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı amaçlayan bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor.


Bu sigortalar yıllık olarak yapılıyor. Konut sigortası isteğe göre her sene yenilenebiliyor. Uzun süre aynı sigorta şirketinden konut sigortası yapılması halinde de ödemelerde indirimler de söz konusu olabiliyor.


Peki, konut sigortasını mal sahibi mi yaptırır? Kiraya verilen taşınmaz mallarda; kiracı konut sigortası yaptırabilir mi?


Konut sigortasını kiracılar da yaptırabiliyor. Kiracı tarafından yapılan sigorta, kiracının sebebiyet verdiği zararları karşılayabiliyor.


Örneğin kiracının su musluğunu açık unutması sonucu eve su basması halinde bu zarar kiracının yaptırdığı sigortadan karşılanabiliyor.


Konut sigortasının kapsamı, ücreti ve ödeme koşulları bankadan bankaya veya sigorta acentesine göre değişkenlik gösterebiliyor.




Kiracı tadilat hakları!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön