19 / 04 / 2024

Kiracı sözleşmesi örneği!

Kiracı sözleşmesi örneği!

Kiralama işlemlerinde, kiraya veren kimse ile kiralayan kimse arasında kiracı sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmenin nasıl ve nerede yapılacağına dair bilgiler ile kiracı sözleşmesi örneği bu haberde...



Kiracı sözleşmesi..

Kiracı sözleşmesi, bir kiralama işleminde kiracı ile kiraya veren taraf arasında yapılan anlaşma için imzalanan sözleşmeye deniyor. Kiracı sözleşmeleri, kiracı hakları ve ev sahibi hakları olmak üzere her iki tarafın da haklarını bağlayıcı nitelik taşıyor.


Kiracı kontratı olarak da bilinen kiracı sözleşmesi kapsamında yapılan anlaşmaya dair tüm bilgilere yer verilmesi gerekiyor. Örneğin, kiraya verilen gayrimenkulün nerede bulunduğu; açık adresi; kiralama süresi; kiralama bedeli; kiracının ve kiraya verenin kimlik bilgileri gibi...


Bu bilgiler ışığında hazırlanan kiracı sözleşmeleri,bir şahit huzurunda iki taraf arasında imzalanabileceği gibi noter huzurunda da imzalanabiliyor. 


Kiracı sözleşmesi örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar


Kiracı sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesinin feshi, kira sözleşmesinin süresinin bitmesiyle ve kira süreci içinde ortaya çıkan haklı nedenlerden dolayı söz konusu olabiliyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön