23 / 04 / 2024

Kiracı tahliyesi 2014!

Kiracı tahliyesi 2014!

Borçlar Kanununa göre kiracı tahliyesi 2014 yılında on yıllık kiracılar için de herhangi bir sebep gösterilmeden mümkün olabiliyor. Ev sahipleri 10 yıllık kiracılarının tahliyesini isteyebiliyor...



Kiracı tahliyesi 2014!

Borçlar Kanunu kapsamında yer alan ve 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 347. madde gereğince artık, ev sahipleri 10 yıllık kiracılarının tahliyesini isteyebilecek.


Kanuna göre, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilme hakkına sahip oluyor.


2014 Temmuz'da uygulamaya başlanacak olan kira tahliyesi ile ilgili hükümler kanunda şu şekilde sıralanıyor:


Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin sona ermesi..

I. Bildirim yoluyla

1. Genel olarak

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.


Tahliye taahhütnamesi şartları!
Kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön