20 / 04 / 2024

Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016!

Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016!

Mal sahibinin kiracısına açacağı tahliye davalarında avukattan destek alması durumunda belli bir ücret ödemesi yapması gerekiyor. Peki, kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016 ne kadar?



Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi Borçlar Kanunu kapsamında yer alan haklı gerekçelerin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor.


Kanunen kiraya veren, kira sözleşmesini; 1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise,


belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir.


Bu süreçte avukattan destek alınması durumunda avukata da belli bir ücret ödenmesi gerekiyor. Peki, kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016 ne kadar?


Kira tespiti ve tahliye davalarında ücret 2016

Tahliye davalarında bir yıllık kira bedeli tutarı, kira tespiti ve nafaka davalarında tespit olunan kira bedeli farkının veya hükmolunan nafakanın bir yıllık tutarı üzerinden Tarifenin üçüncü kısmı gereğince hesaplanacak miktarın tamamı, avukatlık ücreti olarak hükmolunur. 


Bu miktarlar, Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünde davanın görüldüğü mahkemeye göre belirlenmiş bulunan ücretten az olamaz.


Kiracıya ihtarname avukatlık ücreti ne kadar?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön