28 / 03 / 2024

Kiracılar, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi oluyor!

Kiracılar, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi oluyor!

Kentsel dönüşüm süreci, çürük binada oturan kiracılara da yaradı. Bir çok kiracı, tıpkı ev sahibiymiş gibi devlet destekli kentsel dönüşüm kredisi çekerek ev sahibi oldu...



Kentsel dönüşüm süreci, çürük binada oturan kiracılara da yaradı. Kentsel dönüşüm kapsamında verilen kredi desteğinden kiracıların da yararlanması sağlandı. Böylece, birçok kiracı, tıpkı ev sahibiymiş gibi devlet destekli kentsel dönüşüm kredisi çekerek ev sahibi oldu.
Bu kiracıların ev kredisi faizlerinin yüzde 4'ü devlet tarafından karşılanarak, 8.4mityon TL'lik destek verildi. Kentsel dönüşüm kapsamında kredi desteğinden yararlanarak ev sahibi olmak isteyen kişilere 32.9milyon TL'lik kredi desteği verildi. Bu destek ile vatandaşlar 357 konut ve işyeri sahibi oldu. Ev sahibi olan 255 vatandaş bu destek ile evmı yenilerken, bunlar için 23.1 milyon TL'lik kredi desteği harcandı. 14 dükkân sahibi de 1.2 milyon TL'lik faiz desteği aldı. Çürük binada oturan kiracılar da kredi desteği için bankaların kapısını çaldı. 90 vatandaş kiracılıktan kurtularak ev sahibi oldu. Bu kişilere, X.4milyon TL'lik faiz desteği verildi.

KİRACIYI AYIRMADIK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kiracılar da bizim anlaşmalı olduğumuz bankalardan aynı malikmiş gibi konut kredisi çekebiliyor. Kiracılara da ev sahipleriyle aynı hakkı verdik. Şu an onay için bekleyen 100 milyonluk destek bulunuvor" dedi.

Anadolu Telgraf

Geri Dön