25 / 04 / 2024

Kiracıların apartman yönetimindeki hakları nelerdir?

Kiracıların apartman yönetimindeki hakları nelerdir?

Apartman ile ilgili bir karar alınacağı zaman kiracılar oy kullanabiliyor mu? Kiracıların apartman yönetimindeki hakları nelerdir? Sorularının yanıtı haberimizde...



Kiracıların apartman yönetimindeki hakları nelerdir?

Apartman yönetiminde söz konusu apartmanda mal sahibi olan kimselerin apartman ile ilgili alınan kararlarda oy kullanma hakları bulunuyor. Kiracıların bu hususta apartman yönetiminde yükümlülük ya da sorumluluğu bulunmuyor. 


Kiracılar apartman yönetiminde ancak, yönetim başkanının kiracıya konuşma hakkı vermesi durumunda dilek ve temennilerde bulunma hakkına sahip olabiliyor. Bunun dışında herhangi bir karar için karara katılma, söz hakkı kullanma, olumlu ya da olumsuz oy kullanma hakları bulunmuyor. Yönetimde kendileri için alınan kararlar olumsuzluk teşkil etse bile buna uymak zorunda kalırlar.


Kiracıların apartman yönetiminde söz sahibi olabilmeleri için kat malikinden vekaletname almaları gerekir. Ancak kiracı bu şekilde söz konusu karar hakkında olumlu ya da olumsuz oy kullanabilir. Öünkü bu şekilde diğer kat malikleri ile aynı haklara sahip olmuş olur.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön