23 / 04 / 2024

Kiracının genel giderlere katılması!

Kiracının genel giderlere katılması!

Kiracıların apartmanda sorumlu olmadığı kadar sorumlu olduğu hususlar da bulunuyor. Peki kiracının genel giderlere katılması gibi bir durum söz konusu mu? Kiracılar apartmanda hangi masrafları öder?



Kiracının genel giderlere katılması!

Kiracıların apartmanda sorumlu olmadığı kadar sorumlu olduğu hususlar da bulunuyor. Örneğin kiracılar apartmanda kimi giderlere katılırken; kimi giderler ise ev sahibi tarafından karşılanıyor.  


Peki kiracı apartmanda hangi giderlere katılıyor? Kiracının genel giderlere katılması söz konusu mu?


Apartmanda yapılacak köklü değişiklikler, kiracıyı ilgilendirmiyor. Apartmanın kendisinde yapılan kalıcı değişikliklerin masrafı ev sahibi tarafından karşılanıyor.


Bu nedenle kiracının genel giderlere katılması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Kiracı, genel giderlerden ziyade günlük giderleri karşılıyor.


Örneğin kiracı; kapıcı, güvenlik gibi günlük olarak yararlanılan hizmet karşılığında bir gider ödüyor.  


Kiracının ödemesi gereken diğer masraflar arasında konutta kendi zevkine göre yaptırdığı giderler bulunuyor. Örneğin bir zorunluluk gerektirmediği halde kapıların değiştirilmesi sonucu ortaya çıkan masrafları kiracı öderken; kapıların kullanılamaması, kullanılacak durumda olmaması durumunda değiştirilmesi sonucu ortaya çıkan masrafları ise ev sahibi ödüyor.




Mal sahibi ve kiracı hakları!


Geri Dön