25 / 04 / 2024

Kiracının sözleşmesi fesholmadan eve girilmez!

Kiracının sözleşmesi fesholmadan eve girilmez!

Kiracının sözleşmesi fesholunmadan kendiliğinizden eve girerseniz suç işlersiniz. Daire sizin malınız olsa bile bir başkasının yani kiracının meskenine böyle izinsiz girilemez. Birincisi, başkasının evine girmek suçtur, bunu söyledim...



Evimi kiraya verdim, üç ay kira aldım sonrası yok. Ev kapalı içinde de eşya var. Bu nekadar sürer. kapıyı açıp girsem suç işler miyim E.D.
Soru pek çok sorulan sorulardan biri. Evet kiracının sözleşmesi fesholunmadan kendiliğinizden eve girerseniz suç işlersiniz. Daire sizin malınız olsa bile bir başkasının yani kiracının meskenine böyle izinsiz girilemez. Yapılacak şey kiracı aleyhine takip yapmak, sonrasında da mahkemeden tahliye karan alıp bunu icra müdürlüğü kanalı ile icra ettirmektir. Mahkemeden karar alsanız dahi kapıyı kendiniz açın giremezsiniz. Bunu icra memuru yapar. Burada ikinci bir husus daha düşünülür. Birincisi, başkasının evine girmek suçtur, bunu söyledim. İkincisi eve girdiğiniz için evden eşya çaldığınız suçlamasına muhatap olursunuz ki bu da ikinci önemli risktir.
Posta/Tamer Heper


Geri Dön