29 / 03 / 2024

Kiracıya haklı ihtar örneği!

Kiracıya haklı ihtar örneği!

Kiracılar, kira süresi boyunca kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. iraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. İşte kiracıya haklı ihtar örneği..



Kiracıya haklı ihtar örneği!

Taşınmaz mal kiralayan kiracılar, kira süresi boyunca kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödüyor.


Kanunen kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


Temerrüt nedeniyle ihtar


VEKİLİ                      :.......

             

DAVALI                    :.......

 

KONU                       : Temerrüt  Nedeniyle Tahliye

 

DAVA DEĞERİ         : Senelik Kira Bedeli .......

 

AÇIKLAMALAR     :1-Davalı Müvekkilimize ait olan ....... adresindeki villada ....... başlangıç tarihli yazılı kira sözleşmesi ile ....... kira karşılığında oturmaktadır.

 

2-Villaya ait kira bedellerini 2001 yılı başından bu yana ödememiştir.

 

3-Birikmiş kira borçları nedeni ile davalıya ....... Noterliğinin ....... tarih ve ....... yevmiye numaralı ihtarnamesi gönderilmiştir. İhtarnamede BK gereği borcun 30 gün içinde ödenmemesi halinde tahliye ve alacak davaları açılacağı kendisine ihtar edilmiştir.

 

4-Davalı buna rağmen birikmiş borçlarını ödememiştir. Bu nedenle, davalının kiralanandan tahliyesine karar verilmesini istemekteyiz.

 

YASAL NEDENLER  : BK. Ve İlgili Mevzuat

 

KANITLAR                : Kira Sözleşmesi, İhtarname,

 

İSTEM SONUCU  : Açıklanan nedenlerle temerrüt  nedeniyle davalının kiralanandan tahliyesine, ihtarnamede belirtilen ....... kira bedeli tutarı ile bu güne kadar ödenmeyen ....... aylarına ait kira bedeli tutarı olan ....... nin, ....... ihtar giderinin, dava tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte tahsiline, yargılama giderlerinin  davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.

 

 

DAVACI VEKİLİ



Kira yasası 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön