20 / 04 / 2024

Kiralar inmezse İnci mağazaları kapanacak

Kiralar inmezse İnci mağazaları kapanacak

İnci Deri'nin Başkanı Kızıltaş, işlek caddeler üzerindeki mağazaların mal sahipleriyle kira konusunda anlaşamadıklarını belirterek, anlaşma olmazsa hatırla açtığı bu mağazaları kapatacağını söyledi



Geçen yılın son çeyreğinde alışveriş merkezlerine (avm) kiralama yapan şirketlerin zorlaması ve önceden yapılan işler dolayısıyla oluşan hatır gönül ilişkilerinden dolayı 12 mağaza açtıklarını belirten İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, "Maalesef yatırım yapılmaması gereken dönemlerde yatırım yaptık" dedi. Avm yönetimleriyle birkaç ortak nokta bulduklarını ancak işlek caddeler üzerinde bulunan mağazaların mal sahipleriyle kira ve giderler noktasında bir türlü ilerleme kaydedemediklerini dile getiren Kızıltaş, 3 - 4 ay içinde mal sahibi ile anlaşamadıkları taktirde Suadiye ve Beyoğlu mağazalarını kapatacaklarını söyledi. "Bazı cadde mağazalarında tabelamız dursun diye yüksek kiralar ödüyoruz. Kimse karsız bir mağazanın yükünü karlı bir mağazanın üstüne yıkmak istemediği için verimsiz mağazaları kapatmaktan da kimse çekinmiyor. Ama bir pazar payı ve ciro gerçeği de var ve bunu da göz ardı edemiyoruz" diyen Kızıltaş, ocak şubat aylarında sektörde ciddi bir kaybın olmadığını ancak nisan ayıyla birlikte perakendede ciddi bir arz daralması yaşanmasını öngördüklerini söyledi.

HAVUÇ HEP İNDİRİM OLACAK
2009'un ikinci yarısından itibaren çok yoğun bir kampanyalar döneminin başlayacağını ifade eden Kızıltaş, şöyle konuştu: "Elinde nakit olan tüketici her zaman havuç bekleyecek, o havuç da indirim olacak. Marka imajının yerinin ticari aktivitenin sürdürülebilmesi alacak. Fiyatları normal haline getirmek tekrar çok zor olacak." Bazı firmaların yüksek fiyatlarla çıkıp indirimlerle mal satmak taktiğini benimsediğini ancak tüketicinin bunu anlayacağını vurgulayan Kızıltaş, "Kış sezonunda marka yüzde 80 indirim diyorsa orada ciddi bir yalan var. Ama bunu mart ayında yapıyorsa elindeki maldan kurtulmak için indirime giriyordur" dedi. İnci mağazalarında kriz dönemini atlatmak için 15 günde çıkaracakları uygun fiyatlı koleksiyonlar hazırladıklarını belirten Kızıltaş, "Fiyat ağırlıklı bir dönem geçireceğimizi düşünüyoruz. Kaliteyi çok fazla bozmadan normalde sattığımız ayakkabılara göre yüzde 30 40 fiyat farklı ürünlerin de satışına başlayacağız. İsteyen istediği ürünü satın alabilecek" dedi. 2008 yılını şirket olarak yüzde 26 bir büyümeyle kapattıklarını dile getiren Kızıltaş, bu büyümenin tamamını yeni mağazalardan elde ettiklerini kaydetti.
Sabah


Geri Dön