29 / 03 / 2024

Kiralar 'Trink Kira Sigortası' ile güvence altında!

Kiralar 'Trink Kira Sigortası' ile güvence altında!

Türkiye'de, sigortacılık sektöründe bir ilk olan, ev ya da işyerini kiraya verecek mülk sahiplerinin kiralarını güvence altına alabilmek amacıyla Ray Sigorta 'Trink Kra Sigortası' adı altında yeni bir ürün sunmaya başladı.



Türkiye gayrimenkul sektöründe kiracının ödemediği elektrik, su, doğalgaz faturası, aidat, yönetim gideri ve kiracının tahliyesinden kaynaklanan hukuki masraflar da Trink Kira Sigortası kapsamında mülk sahiplerine ödeniyor. Mülk sahipleri, kiraya verdikleri mülkün aylık kira bedelinin yüzde 60'ı karşılığında Ray Sigorta'dan bir yıllık Trink Kira Sigortası yaptırarak, kiralarını koruma altına alabiliyorlar.



Ray Sigorta'nın Trink Kira Sigortası ürününün organizasyonunu ise Kuzey Sigorta Acenteliği A.Ş.'nin yaptığı belirtildi.



TOPLAM SATIŞIN YÜZDE 25'İ GURBETÇİLERE YAPILDI


Trink Kira Sigortası'nın mülk sahipleri ve emlak ofisleri tarafında çok dikkat çektiğini belirten satış organizasyonunu üstlenen Kuzey Sigorta'nın Genel Müdürü Derya Gülgeç, "Özelikle bu sigortanın yurt dışı örneklerini bilen ve Türkiye'de kirada mülkleri olan gurbetçilerimizin sigortaya önemli bir müracaatı oldu. Bugüne kadar 'www.trinkkira.com.tr' adresli sitemizi 113 bin 486 kişi ziyaret etti. Danışma hattımızı arayan 2 bin 321 kişiden 623'ü yurt dışındaki gurbetçi mal sahipleri oldu. Toplam satışımızın yüzde 25'i gurbetçilere yapıldı. Sigorta, yerli mülk sahiplerinden önemli bir boyutta ilgi görüyor. Öyle ki, kimi emlak ofislerinin 'garantili kira' gibi söylemlerle kampanyalar bile başlattığını gördük. Trink Sigorta'nın yurt içinde ve yurt dışında herkese yarar sağladığını görmek bizi memnun ediyor" açıklamasında bulundu. 




Hürriyet 


Geri Dön