26 / 04 / 2024

Kiralık ev kontratı!

Kiralık ev kontratı!

Konut kiralarken yapılması gereken bir işlemlerden biri de taraflarca imzalanan kiralık ev kontratıdır. Kiralık ev kontratına ilişkin detaylar haberimizde...



Kiralık ev kontratı!

Bir gayrimenkul kiralamak istediğinizi farz edelim. Bu kiralama işleminin belgelenmesi için kiralık ev kontratının yapılması gerekiyor. Peki kiralık ev kontratı nedir diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiralık ev kontratı, kiralanan eve, ev sahibine ve kiralayan kişiye dair bilgileri barındıran bir sözleşmedir. Bu kontratın imzalanması ile belirlenen hükümler karşılıklı olarak kabul edilmiş sayılır. Bu neden kiralık ev kontratı bilgilerinin doğru ve net bir şekilde belirtilmesi iki taraf için de faydalı olacaktır.


Kiralık ev kontratı örneği..

Kiralık ev kontratında olması gereken maddeler;

Dairesi, mahallesi, cadde ya da sokağı, numarası, kiralananın cinsi, kiralayan adı soyadı, kiralayanın T.C. kimlik nosu, kiralayanın adresi, kiracının adı soyadı, kiracının T.C. kimlik nosu, kiracının adresi, akdin başlangıç süresi, yıllık kira bedeli, aylık kira bedeli, kira bedelinin ödeme şekli, kiralananı kullanım şekli, kiralananın durumu ve kiralanan ile birlikte teslim edilen demirbaşlara ilişkin bilgilerin olması gerekiyor. Ardından karşılıklı olarak tarafların varsa kefilin imza atması gerekiyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön