28 / 03 / 2024

Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Apartmanda, hayvan beslemek ile ilgili kanunen herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak, bu yasağı koyma hakkı kat maliklerine veriliyor. Peki, kiralık evde evcil hayvan beslenir mi? Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?



Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Apartmanda, hayvan beslemek ile ilgili kanunen herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak, bu yasağı koyma hakkı kat maliklerine veriliyor. Kat maliklerinin "Evcil hayvan beslenemez." kararını alması halinde apartmanda evcil hayvan beslenmesi mümkün olmuyor.


Apartmanda köpek beslemek ile ilgili Yargıtay Karar örneği aşağıda yer alıyor:


Daire:18 

Tarih:10.07.1995 

Esas No: 1994/5865 


Karar No:1994/11183 

Kaynak:YKD. EKİM 1995 

İlgili Maddeler:634 SK 28 


İlgili Kavramlar:APARTMANDA HAYVAN BESLEMEK 

Karar Metni: Kat Mülkiyeti Kanununa göre düzenlenen yönetil planı, bütün kat maliklerini, onların külli ve cüzi haleflerini de bağlayıcıdır. Yönetim planında; bağımsız bölüm, eklenti ve ortak yerlerinde hayvan beslenmesi yasaklanmışsa, kat malikleri kurulunun izin verdiğine dair belge ibraz etmeyenin etrafına rahatsızlık vermemiş olsa bile, bağımsız bölümde köpek beslenmesi mümkün değildir.


Peki, apartman yönetimi olarak havyan beslenmesine izin verilen bir apartmanda kiracı köpek besleyebilir mi? Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?


Kiralık evde kedi ve köpek gibi evcil hayvanların beslenmesi, ev sahibinin vereceği karara bağlı oluyor. Ev sahibi kiraya verdiği evde köpek beslenmesini istemiyor ve bunu da sözleşmede belirtiyorsa, kiracı evde köpek besleyemiyor.



Kira kontratı otomatik yenilenir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön