19 / 03 / 2024

Kiralık evlere talep arttı!

Kiralık evlere talep arttı!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında kiralık ev fiyatlarını ve kiralık evlere talebi değerlendirdi. İşte o haber...



Kiralama sezonu başladı. Bahar ayı ve düğün sezonuyla birlikte kiralık evlere talep arttı. Oysa rakamlar kiracıları ve kiracı adaylarını üzecek bilgiler içeriyor, çünkü Türkiye'de kira fiyatları yükselişte.


Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi'ne göre nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0.63 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında artış gerçekleşti.


Nisan ayında metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.02 oranında artan Edime, kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.


Kiraların yükselmesi ev sahiplerinin yanı sıra yatırımını konuttan yana yapmak isteyenler, dolayısıyla da konut satmak isteyen şirketler için iyi haberdir. Çünkü alınan konutların kira gelirleri ile kendisini amorti etme süresi, yüksek kiralarla daha da kısalır. Konutları kendisini daha kısa sürede amorti eder, bu da konut yatırımı yapacak olanı teşvik eder.


Hem kiralar yükseliyor, hem de konut üreticileri bazıları hemen teslim olan projelerde vade farksız seçenekler sunuyorken, eminiz gayrimenkul yatırımcısının kanı yine hareketlenmiştir, bu yaz mevsimini projeleri dolaşarak geçirecektir.



Yıldıray GÖKKAYA/Yeni Birlik


Geri Dön