29 / 03 / 2024

Kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye dilekçesi!

Kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye dilekçesi!

Kira sözleşmesi ile ev sahibi evini kiracısının kullanımına bırakırken; kiracı da kira bedelini ödemek ile yükümlü oluyor. Kira bedelini ödeyen kiracı tahliye edilebiliyor. İşte kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye dilekçesi..



Kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye dilekçesi!

Kiracı ile mal sahibi arasındaki hak ve sorumluluklar, 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanun gereğince, kira sözleşmesi ile ev sahibi evini kiracısının kullanımına bırakırken; kiracı da kira bedelini ödemek ile yükümlü oluyor.


Ancak, kiracı söz konusu kira bedelini ödemez ise, ev sahibi kiracısından, tahliyesini isteme hakkına sahip oluyor. Kira parasını  ödemeyen kiracıya bir dilekçe ile ihtar çekilebiliyor. Kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye davası dilekçesi aşağıda yer alıyor:


Kiranın parasının nedeniyle tahliye davası dilekçesi örneği:


..................  MAHKEMESİNE


DAVACI     :


VEKİLİ     :


DAVALI     :


KONU       : Kira Parasının Ödenmemesi Nedeniyle Tahliye İstemi.


AÇIKLAMALAR :


1-) Davalı …, …/…/… tarihli  Kira Sözleşmesi gereğince  müvekkilimin … Sanayi Sitesi’ndeki  …numaralı taşınmazında kiracıdır. Kira parası aylık .... TL.’dir.



2-) Davalı … aydır kirayı ödememektedir. Müvekkilimin, tüm ihtarlarına ve iyiniyetine rağmen kirayı ödememede ısrarcıdır ve müvekkilimden kaçmaktadır.



3-) Yapmış olduğumuz icra takipleri de sonuçsuz kalmıştır. Bu nedenle dava açılma zorunluluğu doğmuştur.



HUKUKİ NEDENLER    : 2004 S. K. m. 269, 269/d ve ilgili mevzuat.



HUKUKİ DELİLLER    : Kira sözleşmesi, İcra dosyası, tanık beyanları ve diğer deliller.


SONUÇ VE İSTEM     : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, kiracının tahliyesine, yargılama giderlerinin de davalıya yükletilmesine, karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim.  …/…/…


 

Davacı Vekili

Av.


Kira parasının tespiti davası!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön