25 / 04 / 2024

Kiraya çıkarken dikkat edilmesi gerekenler!

Kiraya çıkarken dikkat edilmesi gerekenler!

Kiraya çıkarken öncelikle kiralamayı düşündüğünüz evin, ihtiyaçlarınıza cevap verip vermediğinin sorgulanması gerekiyor. Peki, kiraya çıkarken nelere dikkat edilir? Kiraya çıkarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?



Kiraya çıkarken dikkat edilmesi gerekenler!

Kiraya çıkarken öncelikle kiralamayı düşündüğünüz evin, ihtiyaçlarınıza cevap verip vermediğinin sorgulanması gerekiyor. Evin konumu, yüksekliği, büyüklüğü, şehir merkezine ve işyeri, okul ve hastanelere uzaklığı önem teşkil ediyor.


Şehir merkezinde ve işyerine yakın, istenilen büyüklükte yer alan seçeneklerin bulunması halinde, ara katta yer alan dairelerin tercih edilmesi gerekiyor.


Zemin ve giriş katlardaki evler ara katta yer alan dairelerden daha ucuz olsada, aradaki fiyat farkı kış aylarında doğalgaza verilebiliyor. Ayrıca zemin kattaki dairelerde rutubet olayı da çok sık görülüyor.


Ara katlarda alınan evler ise hem üst kattaki, hem de alt kattaki komşuların ısısını da emerek ek bir ısı kazanıyor.


İstenilen özelliklere uygun bir ev bulunması halinde mal sahibi ile yapılacak sözleşmeye dikkat edilmesi gerekiyor. Mal sahibi kiracısından depozito talep edebiliyor.


Kanunen konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Kiracı olarak ne kadar kira bedeli ödeneceği, kiranın ne zaman ödeneceği, kira süresi gibi esaslara kira sözleşmesinde yer veriliyor. 


Ayrıca demirbaşlara ilişkin esaslar yine kira sözleşmesinde belirtiliyor.


Ev kiralarken verilen depozito ne kadar?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön