29 / 03 / 2024

Kirayı ödeyemeyen aile mahkeme kararı ile tahliye edildi, valilik aileye ev kiraladı!

Kirayı ödeyemeyen aile mahkeme kararı ile tahliye edildi, valilik aileye ev kiraladı!

Yeni Mahalle 220. Sokak’taki tek katlı evden kirasını ödeyemedikleri için mahkeme kararı ile tahliye edilen aileye Valilik ev kiraladı, Kimse Yok mu Derneği de eşya verdi





Kent merkezinde kirasını ödeyemedikleri evden mahkeme kararıyla tahliye edilen aileye Valilik ev tahsis etti, Kimse Yok mu Derneği de eşya yardımında bulundu.


Yeni Mahalle 220. Sokak’taki tek katlı evden 27 Kasım'da mahkeme kararı ile çıkarılan Kılıç ailesi, Kırıkkale Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sanayi Mahallesi 1144. Sokak’taki bir apartman dairesine yerleştirildi.


Aileyi ziyaret eden  Kimse Yok mu Derneği üyeleri, Ankara’dan getirdikleri ev eşyalarını Solmaz Kılıç’a (50) teslim etti.


Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kira ödeyemedikleri için ev sahibinin başvurusu üzerine mahkeme kararıyla evlerini boşalttıklarını, sokakta yaşamaya başladıklarını anımsatarak, Kırıkkale Valiliğinin kendilerine sahip çıkması ile bir apartmanın giriş katındaki daireye yerleştiklerini ifade etti.


Kimse Yok mu Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Şaban Durukal ise ihtiyaç sahibi aileye ev eşyası yardımında bulunduklarını kaydetti.  



Yeni Mahalle’de yaşayan 9 kişilik Kılıç ailesi, 27 Kasımda kirasını ödeyemedikleri için oturdukları evden mahkeme kararıyla tahliye edilmişti.


Olayın hemen ardından Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri aileye sahip çıkmıştı. Ailenin 3'ü kız biri erkek 4 çocuğu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından Kız ve Erkek Yetiştirme Yurduna yerleştirilmiş, 2 çocuk ise anneanneleri Solmaz Kılıç'ın yanında kalmıştı. 





AA


Geri Dön