26 / 04 / 2024

Kirazlı Metro İstasyonu’na yeni otobüs hattı!

Kirazlı Metro İstasyonu’na yeni otobüs hattı!

Bağcılar Teknik Endüstri Meslek Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Nurullah Araz ile yardımcıları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de izniyle başlattıkları çalışma sonucu Kirazlı Metro İstasyonu’na bir otobüs hattı getirilmesini sağladılar.





Bağcılar Teknik Endüstri Meslek Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Nurullah Araz ile yardımcıları İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de izniyle başlattıkları çalışma sonucu Kirazlı Metro İstasyonu’na  bir otobüs hattı getirilmesini sağladılar. Otobüs, 12 okul, 2 özel hastane ve 2 de sağlık ocağının  önünden geçerek her yaştan ve her kesimden yolcuları gitmek istedikleri istasyona götürüyor. 


İstanbul’un nüfus olarak en büyük ilçesi olan Bağcılar’da hizmete giren Bağcılar-Zeytinburnu  Tramvay Hattı ile ve Başakşehir-Bağcılar Kirazlı-Otogar Metro Hattı toplu taşımada büyük  kolaylık sağlıyor. İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği tramvay ve metro istasyonlarına  kolayca ulaşımın sağlanması için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ring seferleri  hizmete sunuluyor. 


Bağcılar’da yaklaşık 200 bin öğrenci 120 okulda eğitim görüyor. Öğrencilerin ve velilerin  okullara rahatça ulaşımının sağlanabilmesi için çalışmalar devam ediyor.  Bağcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Nurullah Araz ile Muhammet Ali  Otay, başta öğrenci ve öğretmenlerin de metrodan kolayca faydalanabilmesi için İlçe Milli Eğitim 


Müdürlüğü’nden izin alarak çalışma başlattılar. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile görüşen  12. Ve 13. Sınıf öğrencileri, okulların önündeki duraklardan geçebilecek bir ring seferi konulması  talebinde bulundular. Bunun üzerine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gençlere İETT  Bakırköy Yenibosna Hareket Amirliği ile görüşme imkanı sağladı. 


12 OKUL 2 HASTANE 2 SAĞLIK OCAĞININ ÖNÜNDEN GEÇİYOR


Bakırköy Yenibosna Hareket Amirliği yetkilileri de kendilerine sunulan talep üzerine söz konusu  güzergahta incelemede bulundular. Yetkililer, öğrencilerin taleplerini haklı bularak İETT ring seferi  konulmasına onay verdi. Üç hafta önce başlayan ring seferlerine göre otobüs, Kirazlı, Kazım Karabekir,  Barbaros, Güneşli, Hürriyet, Bağlar mahallelerini dolaşarak yolcu alınmasına başlandı.  Otobüs, 7’si ilkokul ve 7’si de ortaokul olmak üzere toplam 12 okulun önündeki duraklardan yolcu  alıyor. Ayrıca, 2 özel hastane ile 2 de sağlık ocağının önünden de geçiyor.




Geri Dön