19 / 04 / 2024

Kırcami imar planı açık ve şeffaf şekilde yapılıyor!

Kırcami imar planı açık ve şeffaf şekilde yapılıyor!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşilova Mahallesi’nde vatandaşlara Kırcami İmar Planı’nı açık ve şeffaf şekilde yaptıklarını söyledi.



Muratpaşa Belediyesi’nin, Yeşilova, Tarım ve Güzeloluk Mahalleleri’ni kapsayan bölge iftar sofrası, Fen İşleri Müdürlüğü işyerinde kuruldu. Yağmura rağmen binlerce vatandaşın katılarak oruçlarını açtığı iftara, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal ve oğlu Efe ile birlikte katıldı. İftar sonrasında, vatandaşlarla sohbet eden Başkan Uysal, Kırcami İmar Planı hakkında bilgiler verdi. Kendileri için ‘Ahmet ağanın Mehmet ağanın dediği’ değil milletin dediğinin olmasının çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Uysal, Kırcami İmar Planı’nda parselasyon çalışmalarının başladığını müjdeledi. Başkan Uysal, planlama aşamasında olduğu gibi parselasyonda da açık ve şeffaf bir çalışma yaptıklarını belirtti.

‘30 SENELİK DERDİ BİTİRECEĞİZ’

Göreve geldiği günden itibaren, 30 yıldır bekleyen Kırcami İmar Planı’nı gerçekleştirmek için çalışmalar başlattığına işaret eden Başkan Uysal, “binde birlik uygulama imar planı için sizlerin, muhtarlarımızın, odalarımızın fikirlerini aldık. Meclislerimizden geçirdik, askıya çıkardık. Parselasyon çalışmaları sürüyor. 1-1 buçuk ay içerisinde çalışmalar tamamlanmış olacak. Bu bitince, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne oradan da, Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne gidecek, askı süreleri var, önümüzde ki yılın başlarını bulabilir. Komşularım, parselleri neden orada? yol, park neden burada? neden bu park burada? tüm bunları bilecek. Bunu vaad ediyorum. Bu 30 senelik derdi de, inşallah nihayete erdirmiş olacağız” dedi.


Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal; “İster belediye başkanı, ister belediye meclis üyesi, ister muhtar olsun hiç birimiz yüceden bakacak lükse sahip değiliz. Bizler, komşularımızla hep beraberiz. Oruç tutabilen de tutamayan da var ama önemli olan aynı masada oturup, avucumuzu gökyüzüne açmak, Allah’tan; birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı, barış ve huzur dilemektir. Maalesef yurdumuz yangın yeri gibi. Gün geçmiyor ki; şehit haberleri gelmesin. İnşallah, bir gün, bütün bunları aşarız. Bir gün, bizim burada yaşadığımız güzelliği, kardeşliği, bütün illerde bütün Türkiye’de hep birlikte yaşarız” şeklinde konuştu.


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön