25 / 04 / 2024

Kırcami revize imar planı çalışması tamamlandı!

Kırcami revize imar planı çalışması tamamlandı!

Muratpaşa Belediyesi Kırcami bölgesi planlamasında revize edilen 5 binlik plana uygun olarak 1/1000’lik plan çalışmasını tamamladı. Plan, yarın Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısında görüşülecek



Kırcami bölgesinin revize edilen 1/1000’lik uygulama imar planında arazi kullanım kararlarına ilişkin hükümlerinde konut alanlarında emsal 0.80, yapılaşma ayrık nizam olarak uygulanacak. Bir parselde 1’den fazla yapı yapılabilecek. Parsellerde kat yüksekliğine bağlı olarak Plan Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde belirtilen çekme mesafelerine ilişkin koşullar uygulanacak. Daire başına 1 otopark düşecek şekilde otopark ihtiyacı kendi parsel içerisinde karşılanacak.

 

Ticari 1 alanlarda iş merkezleri ve büro, iş hanı, ticaret, showroom, özel sağlık, özel eğittim tesisleri, banka, çok katlı mağaza, alışveriş merkezi, hipermarket, idari, sosyal ve kültürel tesisler yapılabilecek. emsal 0.80 olarak belirlendi. Bu alanlarda minimum ifraz koşulu 2 bin metrekare, maksimum 10 bin metrekare Kat adeti 6. Ticari 2 alanlarında Büro, iş hanı, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, otel, sinema, tiyatro gibi sosyal ve kültürel tesisler, yönetim tesisleri, belediye hizmet alanları ve benzeri yapılar yapılabilecek. Emsal 0.80 minimum ifraz koşulu 2 bin metrekare kat adedi 7.

 

Planlamada Ticari 3 olarak ayrılan alanlarda, Mahalle merkezi niteliği olup, bir mahalle biriminin temel ihtilaçlarını karşılamaya yönelik olarak büro, lokanta, kafe, çarşı, market, banka, yönetim tesisleri, belediye hizmet alanlar, aile hekimliği ve benzeri yapılar yer alabilecek. Emsal 0.80. Minimum ifraz koşulu 1000 metrekare. Kat adedi 2 kat.


Antalya İleri


Geri Dön