20 / 04 / 2024

Kırcami'nin bin ölçekli uygulama imar planı da kabul edildi!

Kırcami'nin bin ölçekli uygulama imar planı da kabul edildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi Meclisi, bin 477 hektar büklüğünde olan ve içinde 9 mahalle barındıran Kırcami'nin bin ölçekli uygulama imar planını kabul etti. Kırcami'nin bin ölçekli uygulama imar planı da kabul edildi.



Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edilen 5 binlik nazım imar planına uygun olarak hazırlanan binlik planla ilgili karar meclisteki tüm siyasi partilerin oy birliğiyle alındı. Uygulama imar planı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce de kabul edilirse Kırcami'de yeni bir şehrin temelleri atılacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, planın Büyükşehir Meclisi'nin önümüzdeki hafta yapılacak toplantısında görüşülmesi için olağanüstü önerge gündeme alınmasını teklif edeceklerini söyledi. 

Muratpaşa Belediye Meclisi 31 gündem maddesiyle toplandı. 

Meclisin en önemli gündem maddesi olan Kırcami bölgesinin bin ölçekli uygulama imar planı oldu. Gündemin son sırasında yer alan madde önemine binaen yoklama ve olağanüstü önerge tekliflerinin ardından dördüncü sıraya alındı. 

Tarihi günlerinden birini yaşayan meclisin tüm koltukları alman kararı merakla bekleyen Kırcami sakinleri tarafından dolduruldu. Mecliste temsil edilen tüm siyasi partiler madde üzerinde olumlu görüş belirterek, planın hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Kırcami'nin bin ölçekli uygulama ilan planı oy birliğiyle kabul edildi. 

Oylamanın ardından söz alan Muratpaşa Belediyesi Planlama ve İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Öztürk, 2015'teki genel seçimden önce hak sahiplerine tapularını vereceklerini söyledi. 


"TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR ŞEHİR OLACAK" 


Maddenin kabulünün Kırcami sakinlerinin meclis salonundan ayrılması üzerine verilen arada gazetecilerin sorularını cevaplayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın 30 yıllık bir sorununun daha çözüme kavuştuğunu söyledi. Antalya'nın kentleşmesinde örnek teşkil edecek bir adım atıldığını ifade eden Uysal, amaçlarının "Yeşil alanları bol, sosyal alanları yeterli, çocukların güvenle büyütlilebileceği, beyaz ağırlıklı binaları, bisiklet yolları olan, büyük sitelerden oluşan güzel bir kent." kurmak olduğunu söyledi. Uysal, Kırcami'nde oluşacak şehrin sosyal standardını Türkiye'de bugüne kadar görülmemiş kalitede olacağını da ifade etti. 


"KABUL EDİLMEMESİ İÇİN NEDEN YOK"


 Planı, Büyükşehir Meclisi'nin onaylamamasını gerektirecek bir durumun olmadığını ifade eden Uysal, " 5 binlik plana harfiyen uyduk. Dolayısıyla binlik planımızın kabul edilmesini bekliyoruz." dedi. 

Planın, olağanüstü önergeyle, önümüzdeki hafta toplanacak Büyükşehir Meclisi'nin gündemine alınabileceğini belirten Uysal, "Bu meclise olağanüstü önergeyle sokabiliriz ama komisyona gidecek. 


Komisyonun da 3 ayda sonuca bağlanması söz konusu. Olağan şekilde yetişmez tarih olarak , olağanüstü önergeyle bu mecliste komisyona havale edebiliriz. 

Zannederim buna Büyiikşehirimiz de sıcak bakacaktır. Sonrasında komisyon çalışmaları devam edecek." diye konuştu. 


PLANDA NELER VAR? 


Planlanan alanın büyüklüğü bir 477 hektar. Plana göre Kırcami'nde kişi başına 18 metrekare yeşil alan düşecek. Yüzde 40 zayiatla planlanan bölgede konut yoğunluğu az olacak. 


Kuzey ve güney olarak planlanan alanın sadece yüzde 36'sı konutlara ayrıldı, ticaret koridoru oluşturuldu. 

Kırcami'nin içinden geçen Düden çayı ve çevresi park alanı olarak planlandı. Plana göre Kırcami'nde; temalı ve botanik parklar, kokulu çiçek bahçeleri, kentsel tasarım alanları, kapalı spor salonu, kongre ve sergi merkezi bulunacak. 


Antalya Akdeniz haber


Geri Dön