20 / 04 / 2024

Kırçiçeği 2017'de 30 şubeye ulaşmayı hedefliyor!

Kırçiçeği 2017'de 30 şubeye ulaşmayı hedefliyor!

Kırçiçeği, yurtdışındaki ilk restoranını da eylül ayında ABD'nin Dallas kentinde açacak. Mayıs ayı sonunda şube sayısı 22'ye ulaşacak olan restoran zinciri 2017'de ise 30 şubeye ulaşmayı hedefliyor.



Kırçiçeği'nin 1985'te babası Kemal İpbaş ve kuzeni Osman İpbaş tarafından Bornova'da 12 masalı bir pide dükkanı ile yola çıktığını dile getiren Genel Müdür Meryem Dilşad İpbaş, "Daha sonra eskisini devredip daha kapasiteli yerlere geçerek birkaç dükkan değiştirdik ve 1993'te Alsancak'taki restoranımızı açtık. İlk şubemiz 1997'de açtığımız Marmaris restoranımız oldu. Onu 2001'de Göztepe izledi. Yeni şube açılışları her yıl biraz daha hızlandı. Geçen sene 2, bu sene 4 restoran daha açtık. Mayıs ayı sonunda şube sayımız 22'ye ulaşacak. 2017'de ise 30 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 


Tüm şubelerini kendilerinin işlettiğini, franchising vermediklerini vurgulayan İpbaş, "Çok franchising teklifi geliyor. Ama bunun emanet edilir bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü mönü çok kalabalık. Marka ve hizmet çok önemli. Şube ve marka arasında zaman zaman her iki tarafın da haklı kaygılarla çıkar çatışması olabiliyor. Dışarıdan bakılınca kolay görünüyor ama çok zor bir sektörde faaliyetteyiz. 24 saat hizmet veren yerlerimiz ağırlıkta. Önümüzdeki dönemde kendi kapasitemiz ölçüsünde büyüyerek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. 


Yurtdışında ilk şubelerini ABD'nin Teksas eyaletindeki Dallas'ta açmak için hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden İpbaş, "Bir arkadaşım Dallas'ta inşaat firmasında pazarlama müdürü olarak çalışıyor. Orada Türk mutfağı konseptine ihtiyaç duyulduğundan bahsetti. Biz de gittik, gördük ve çok güzel bir fırsat olduğuna inandık. Orada da operasyonu kendimiz yöneteceğiz. Buradakine benzer Lir konsept ile çalışacağız. Dallas şubemiz eylül ayında faaliyete geçecek. Yurtdışında şubeleşmenin devamı gelebilir ama şu an bağlayıcı kararlar almıyoruz" dedi.. 


Kahve mönüsü ile yeni konsept yolda 

Son dönemde kafeteryalar ve tatlı dükkanlarında da yemek satmaya başlandığına dikkat çeken İpbaş, "Biz de buna mecbur kaldık. 'Eğer el atarsak kahveyi de iyi yaparız' diyerek çok şık, butik bir kahve mönüsü hazırladık. Konsept hazırlıkları sürüyor. Haziran ajanda bu hizmeti sunmaya başlarız" diye konuştu. 


İNŞAAT VE TURİZM İŞİNE DE GİRİYORUZ 

İnşaat ve otelcilik konusunda da yatırıma başladıklarını vurgulayan İpbaş. şunları söyledi: "Kırçiçeği'nin şubeleşmesi sürecinde biraz inşaatçı, biraz mimar, biraz reklamcı olduk. Çeşme Ayasaranda'da İmerhan adıyla 8 villa ve 12 odalı butik otelden oluşan bir proje yürütüyoruz. Buradaki otelimiz haziran ayında faaliyete geçecek. Villalar da otelin hizmetlerinden yararlanabilecek. Proje için ciddi bir tanıtım yapmadık ama şimdiden talep almaya başladık. İmerhan'ın Kuşadası'nda da 9 odalı bir şubesi var. O da mayıs ayında açılacak. Otelcilikte butik hizmet vereceğiz" dedi. 


Dünya


Geri Dön