25 / 04 / 2024

Kırıkkale Keskin TOKİ 2. Etap'ın temeli atıldı!

Kırıkkale Keskin TOKİ 2. Etap'ın temeli atıldı!

Geçtiğimiz aylarda Keskin Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan Keskin TOKİ 2. Etap projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Düzenlenen törene Milletvekili Abdullah Öztürk başta olmak üzere protokol üyeleri katıldı.



Kırıkkale Keskin Bozkurt Mahallesi’nde 45 dönümlük araziye 2 +1 hem 3+1 olmak üzere 128 konutun temeli düzenlenen tören ile atıldı. Törene Milletvekili Abdullah Öztürk başta olmak üzere protokol üyeleri katıldı.  Yapılacak  TOKİ  hakkında açıklamada bulanan Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım,  hükümetten Keskin için önemli destekler beklediklerini belirten Yıldırım, “Kırıkkale merkez ve tüm ilçeler Keskin’den ayrılmış biz bunları tespit ettik öncelik sıralaması yaptık birer birer gideriyoruz.  Bu günlerde Keskin iyi noktaya geldi. Cezaevi yapılıyordu buna akaben TOKİ ihtiyacı vardı.  Keskin Belediyesinin maliye, SGK’ya ciddi borcu var bundan dolayı haciz vardı işlem yapamıyorduk” ifadelerini kulandı


HEM 2+1 HEM 3+1


 Yıldırım yaptığı konuşmada, “ Burada 45 dönüm yer tespit ettik kaymakamımız ile görüşerek milli emlaka arsayı devrettik. Bu sayede TOKİ yapıyoruz.  Hem 2+1 hem 3+1 yapılacak buranın üzerinde propaganda yaptılar,  hizmete muhalefeti doğru bulmuyorum.  128 konutluk talep oldu 2+1 62 adet 3+1 64 konut olacak iş yeri, market park ve cami de olacak 14 ay gibi kısa bir sürede burası bitecek ve 3. Etap için de başvuru yapacak ceza evi açıldı.  350 idareci şu anda çalışmaya başladı” şeklinde konuştu.


ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ


Kırıkkale’nin her yerinin hizmet aldığını ve sorunları yakından takip ettikleri belirten Milletvekili Abdullah Öztürk, “  Keskin seçimlerde bize yüzde 70 destek verdi bundan sonraki süreçte Kırıkkale tamamı ve her yere hizmet etmek zorundayız üç vekil il belediye başkanımız çalışmalar yapıyoruz. İnşallah hayırlı hizmetler yapacağız.  Keskin kadim geçmişi olan eski bir ilçe Keskin’in sorunu var,  27 bin nüfustan 10 bine gerileyen bir Keskin var” diye konuştu.


50 BİN TONLUK SİLO


Tarım alanında keskin için müjde veren Öztürk, “ Son çalışmalarımızda tarım memleketi olan Keskin’de 50 bin tonluk silo keskine kazandıracağız 54 pare köyü ile tarıma önemli destek veren ilçelerimizden birisi başbakanımız ile görüştük istihdam sorunu olduğu ilettik. Kırıkkale yatırımcı çekememe nedeni doğal gaz sorunu bunun için görüşmeler var bu doğal gazı sanayi başta olmak üzere Keskin’e getirmek istiyoruz. 9 aylık milletvekiliyim en önemli sorun iş sorunu var yeni iş sahaları kurulup gençleri burada tutmalıyız bundan herkes faydalanacak. Su önemli bir sorun iller bankası ile görüşmeler yaptık bu sorunu aşacağız inşallah. Ben cami yaptırmak istiyorum” dedi.


HİÇBİR YATIRIM AKSAMADI


Temel atma töreninde konuşma yapan Vali İlker Haktankaçmaz, “  Bu tür yatırımları gördükçe insan gururlanıyor. Bu yatırımlar hem bu ülkenin mimarlarına ilimize katkı sağlayacak eserler Keskin’in tarihi geçmişi bölge açısından önemli bir yer olmuş bu tür yatırımlar önemli. Keskin’in Kırıkkale’nin kalkınması için önemli işler FETÖCÜ hainlerin darbe girişimi hiçbir yatırımın aksamasına engel olmadı yatırımlar devam ediyor.” Diye konuştu


TEMEL ATILDI


Protokol konuşmalarının ardından ise Keskin müftüsü tarafından yapılan duanın ardından Milletvekili Abdullah Öztürk,  Vali İlker Haktankaçmaz,  Keskin Kaymakamı  İlker Özerk Özcan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ile temel atma işlemini gerçekleştirdiler.



Ayrıntı Gazetesi


Geri Dön