26 / 04 / 2024

Kırıkkale'de deprem simülatör tırında uygulamalı eğitim verildi!

 Kırıkkale'de deprem simülatör tırında uygulamalı eğitim verildi!

Deprem simülatör TIR'mda uygulamalı eğitim verildi. Türkiye'nin önde gelen bilim adamları tarafından tasarlanan 3 boyutlu simülatör, TIR dorsesi içine monte edilen 8 metrekarelik tek odadan oluşuyor.




Kırıkkale'de  'Depreme Hazır mıyız Türkiye?' adlı proje kapsamında öğrencilere deprem simülatör TIR'ında uygulamalı eğitim verildi. 

Türkiye'nin önde gelen bilim adamları tarafından tasarlanan 3 boyutlu simülatör, TIR dorsesi içine monte edilen 8 metrekarelik tek odadan oluşuyor. Kimse Yok mu Derneği Kırıkkale gönüllüsü Şaban Durukal, insanlarda deprem bilincini arttırmak için deprem simülatör TIR'ı tasarladıklarını söyledi. Durukal, Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulu'nda deprem tatbikatı yapıldığını belirterek, "Kırıkkale birinci derece deprem bölgesi olduğu için bu eğitimlerin önemli olduğunu düşünüyoruz. İnsanlara simülatör TIR'ı üe deprem anını yaşatıyoruz ve bilgilendiriyoruz" dedi. 

Simülatörde 7 şiddetinde depreme dayanıklılık testi uyguladıklarını açıklayan Asya Arama ve Kurtarma ekibi  Ankara  ekip sorumlusu Kemal Kertü, Kırıkkale deprem bölgesi olması dolayısıyla öncelik verdiklerini söyledi. Doğal afetlerin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kertil, "Tedbir alındıktan sonra korkmaya gerek yok. Depremle barışık yaşamaya alışmalıyız. Ülkemiz deprem kuşağında, bu sebeple sivü toplum örgütlerine de büyük görevler düşüyor" diye konuştu. 



Ankara Son Söz


Geri Dön