29 / 03 / 2024

Kırıkkale'de gecekondu yıkımı devam ediyor!

Kırıkkale'de gecekondu yıkımı devam ediyor!

Kırıkkale Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde yapılan anlaşma gereği ilk etapta 340 konutun yapılacağı gecekondu dönüşüm projesi hayata geçiyor. Bu kapsamda kalan kısımlarda bulunan 97 adet gecekondu, belediye ekipleri tarafından yıkılmaya başladı.



 Bu kapsamda kalan kısımlarda bulunan 97 adet gecekondu, belediye ekipleri tarafından yıkılmaya başlandı. Projenin tamamlanması ile birlikte bölgenin, şehrin ikinci merkezi haline geleceği belirtildi. 

Kırıkkale Belediyesi Yeni Mahalle bölgesinde bulunan ve şehir de çirkin bir görüntüye sebep olan gece kondu dönüşüm projesi kapsamında çalışma tam hız devam ediyor. Bu kapsamda Kırıkkale Belediyesi imar Müdürlüğü ve Fen işleri Müdürlüğü ekipleri o bölgede bulunan 97 adet gecekondunun yıkımına başladı. 

Gecekondu sahiplerinin tamamı ile anlaşma sağlanırken, yapımı gerçekleştirilen  TOKİ  konutlarının devamı bu gecekonduların yıkımı ile devam edecek. 


Bu bölgeye yüzde 90'ı yeşil alan olmak üzere 600 kişilik cami, 24 derslik okul ve konut yapılacağı ifade edildi. Toplam alanı 100 dönümü bulan arsa üzerinde rekreasyon alanları, parklar ve yeşil alan bulunacak.

Milliyet Ankara


Geri Dön