25 / 04 / 2024

Kırıkkale'de revizyon imar planı çalışmaları yapılacak!

Kırıkkale'de revizyon imar planı çalışmaları yapılacak!

Geçtiğimiz yıl içinde ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanan Kırıkkale Revizyon İmar Planı çalışmaları çerçevesinde, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz tarafından değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İmar planında çözüme yönelik çalışmalar de



Kırıkkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde Belediye Başkanı Veli Korkmaz tarafından toplandı düzenlendi. Toplantıda Revizyon İmar Planı yapımını gerekli kılan, İlk İmar Planımızın sınırlarının içerisinde kalan alanlar için 1986 yılında Meclis kararı ile alman kat artırımı kararı, 1967 yılında yapılan ilk İmar Planımızdan günümüze kadar farklı zaman ve bölgelerde yapılan İmar Planları arasında bütünlüğün sağlanması gibi kararlar alındı. 


ÇÖZÜME YÖNELİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK 


Toplantıda konuşma yapan Korkmaz, " İmar paftalarının güncellenmesi ve

2009 Yerel Seçimleri ile Kırıkkale kentine mahalle olarak bağlanan Aşağımahmutlar ve Çullu İmar Planlarının Kırıkkale Planları ile bütünlüğünün sağlanması gerekçeleri ışığında, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, sortin teşkil eden bu konu başlıklarının çözümüne yönelik çalışmalarını devam ettirecektir' dedi. 


Başkan Korkmaz, "Önümüzdeki günlerde ilimizde faaliyet gösteren Meslek Odaları ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının da içinde bulunduğu, Revizyon İmar Planı çalışmaları yapılacak vc görüşleri alınacak" şeklinde konuştu. 


Ankara İl Gazetesi


Geri Dön