29 / 03 / 2024

Kırıkkale'de "Revizyon İmar Planı" değerlendirme toplantısı yapıldı!

Kırıkkale'de

Kırıkkale Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 'Revizyon imar Planı' değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Kırıkkale'nin imar planı 760 bin nüfusa göre yapıldı" dedi..



KIRIKKALE Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 'Revizyon imar Planı' değerlendirme toplantısı yapıldı. 

Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Kırıkkale'nin imar planı 760 bin nüfusa göre yapıldı" dedi. 


JEOLOJİK ETÜT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI 


Kırıkkale'nin imar alanında daha geniş yelpazeye ulaşması amacıyla müteahhit firmalarla birlikte çalışmalar gerçekleştiren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, kendi alanında kent merkezine yaptığı çalışmalarla büyük yol kat etti. Ayrıca Müdürlük tarafından 3 yıl önce başlatılan jeolojik etütlerde tamamlandı. Bu kapsamda Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda 'Revizyon İmar Planı' değerlendirme toplantısı yapıldı. 


İMAR HARİTASI HAKKINDA AÇIKLAMALAR YAPILDI 


Belediye Başkam Veli Korkıuaz'm koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda müteahhit firma yetkilileri tarafından Kırıkkale'nin çıkartılan imar haritası üzerinde çeşitli bilgi paylaşımı yapıldı. Hemen akabinde konuşma yapan Başkan Korkmaz, kent merkezi imar planlan hakkında açıklamalarda bulundu. 

İmar planlarını 760 bin nüfus kapasiteli yaptıklarını belirten Korkmaz, "Aşağımahmutlar üe Çullu'nun da Kırıkkale'ye bağlanmasıyla birlikte çalışmalarımız hız kazandı" dedi. 


MERKEZİMİZDE ÇOK FAZLA YEŞİL ALAN YOK 


Yapacak olan yatırımın iyi bir şekilde analiz edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Korkmaz, "Biz belediye olarak imar alaıunda yaptığımız çalışmaların hepsinde çok titiz davranıyoruz. Şuanda karşımızda sorun olarak görebileceğimiz sadece kent merkezinde çok fazla yeşil alanm olmaması. Bu sorunda kent merkezinde çok sayıda şahıslara ait arsamn bulunmasıdır" dedi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir'in yanı sıra çok sayıda müteahhit, mimar ve mühendis katıldı. 


Ankar İl Gazetesi


Geri Dön