24 / 04 / 2024

Kırkağaç'ta çöplük yangını ormana sıçradı!

Kırkağaç'ta çöplük yangını ormana sıçradı!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, belediyeye ait çöplükte çıkan yangın, ardından da rüzgarın etkisiyle etrafa sıçrayan yangında yaklaşık 20 hektarlık makilik alan ve kızıl çam ormanı yandı.



Kırkağaç ilçesinde, belediyeye ait çöplükte çıkan yangın, ardından da rüzgarın etkisiyle etrafa sıçrayan yangında yaklaşık 20 hektarlık makilik alan ve kızıl çam ormanı yandı.


Çöplükte bir süredir devam eden yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Çöplüğün bitişiğindeki makilik ve kızıl çam ormanına sıçrayan yangına Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Kırkağaç ve Soma itfaiye ekiplerinin yanı sıra, Akhisar, Soma ve Bergama orman yangın ekipleri, iki helikopterle müdahale etti.


Yangın yaklaşık bir saat süren çalışma sonunda kontrol altına alındı.


Yangın söndürme çalışmalarını takip eden Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğleden sonra belediyeye ait çöplükte başlayan yangının rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ormanlık alana sıçradığını ifade ederek, "Yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yaklaşık bir saat içinde kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 20 hektarlık makilik ve kızılçam ormanı zarar gördü. Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.


AA




Geri Dön