19 / 04 / 2024

Kırklardağı Konakları'nda konut satışına tedbir!

Kırklardağı Konakları'nda konut satışına tedbir!

Kırklardağı’nda mağdur edilen vatandaşlar, buradaki konut ve arsaların tamamına ihtiyati tedbir kararı koydurttu. Buna göre, Kırklardağı’ndaki konutlar, mağdurların açtıkları davalar sonuçlanıncaya kadar satılamayacak.



Kırklardağı’nda mağdur edilen vatandaşlar, buradaki konut ve arsaların tamamına ihtiyati tedbir kararı koydurttu. Buna göre, Kırklardağı’ndaki konutlar, mağdurların açtıkları davalar sonuçlanıncaya kadar satılamayacak. Konutların eski müteahhidi Ufuk Eser Subaşı, kendisinin ve üyelerinin ceza, hukuk, ticari ve tüketici davaları açtıklarını belirterek, Kırklardağı’nda kim ne hata yaptıysa adalet önünde cezalandırılacağına olan inançlarının tam olduğunu vurguladı.


Diyarbakır’da imara açılması ile birlikte tartışmalara neden olan ve hakkında iddialar ortaya atılan Kırklardağı Konakları’ndan konut alan ancak daha sonra mağdur duruma düşürülen vatandaşların adalet arayışı sürüyor. Toplu dava açan vatandaşlar, şimdi de birer birer ihtiyati tedbir kararı koydurtmaya başladı. Geçtiğimiz ay mağdurlardan birinin buradaki konutların 3’te 2’sine tedbir kararı koydurtmasının ardından harekete geçen vatandaşlar, Kırklardağı’nın tamamına ihtiyati tedbir kararı çıkarttı. Şimdiye kadar mağdurların 7’sinin tedbir kararı çıkarttığı, diğer mağdurların da tedbir bırakmak için mahkemeye başvurduğu belirtildi. Kararla, Kırklardağı’ndaki konut ve arsaların satışının önüne de geçilmiş oldu.


"EV VE ARAZİLERE ‘SATILAMAZ’ KAYDI KONULDU"

Konutların eski müteahhidi Ufuk Eser Subaşı, kendisinin 150 üyeye, 250 daire sattığını belirterek, toplu dava açan 52 üyenin birer birer tedbir kararı çıkartmaya başladığını kaydetti. Burada inşaat yapan tüm müteahhitler ve arsa sahiplerinin evleri ile arazilerine “satılamaz” kaydı konulduğuna dikkat çeken Subaşı, kendisinden konut alan bütün üyelerin tedbir kararı aldırmasını istedi. Aksi durumda haklarını kaybedebileceklerine vurgu yapan Subaşı, “Burada maalesef bizden sonra arsa sahipleri ya da müteahhitlerden konut alanlar da mağdur oldular. Çünkü burası ile ilgili açılan davalar en az birkaç yıl daha sürecek” dedi.


Kırklardağı’ndan konut alan herkesin mahkeme başvurmasını da isteyen Subaşı, “Ben ve üyelerim tüketici, hukuk, ceza ve ticari davalar açtık. Ancak diğer müteahhit ve arsa sahiplerinden konut alanlar da mahkemeye başvurmalı. Yoksa onlar da haklarını kaybedebilirler. Kırklardağı’nda kim ne hata yaptıysa adalet önünde cezalandırılacağına inancımız tam” diye konuştu.



Milliyet


Geri Dön