28 / 03 / 2024

Kırklareli Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım başladı!

Kırklareli Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım başladı!

Kırklareli Belediyesi, Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım Projesi uygulama çalışmasına ilk kazmayı vurdu.Alt yapı, üst yapı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırması ile Kırklareli’ne ayrı bir hava katacak çalışma yaklaşık 3 ayda tamamlanacak.



Kırklareli Belediyesi, Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım Projesi uygulama çalışmasına ilk kazmayı vurdu.Alt yapı, üst yapı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırması ile Kırklareli’ne ayrı bir hava katacak çalışma yaklaşık 3 ayda tamamlanacak ve proje sonunda Fevzi Çakmak Bulvarı yeni görüntüsüne kavuşacak.


Kırklareli Belediyesi, Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım Projesi uygulama çalışmasına ilk kazmayı vurdu.


Alt yapı, üst yapı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırması ile Kırklareli’ne ayrı bir hava katacak çalışma yaklaşık 3 ayda tamamlanacak ve proje sonunda Fevzi Çakmak Bulvarı yeni görüntüsüne kavuşacak.


Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım Projesi hakkında açıklamada bulunan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Fevzi Çakmak Bulvarı’nda vatandaşlarımızın park sorunu yaşadığını biliyoruz. Orada gerçekleştireceğimiz projeyi de sonlandırdık. Fevzi Çakmak Bulvarı’nı araç trafiğine kapatıp, maksimum 3 ay içerisinde en çağdaş bir biçimde kullanıma kazandıracağız. Araç parkı için yol boyunca ceplerimiz olacak. Onun dışında trafiğin akacağı bir şeridi boş bırakacağız. Geri kalan yerleri kaldırımlara pay edeceğiz. Alt yapı sorunlarını da çözeceğiz. Yağmur suyu gideri, tabelası ve ışıklandırmasıyla titizlikle ilgileneceğiz" dedi.


"Tehlike arz eden 3 çınar ağacına kesim işlemi uygulanabilir"

Fevzi Çakmak Bulvarı’nda bazı ağaçların tehlike oluşturduğunu ve bir insanın canına mal olabileceğinin de altını çizen Kesimoğlu, "Fevzi Çakmak Bulvarına vakti zamanında çınar ağaçları dikilmiş. Ancak çınar ağaçları, şehir içi kullanım için çok uygun değil. Onlar yüzeysel genişliyorlar, binaların altına ve kanalizasyonlara giriyorlar. Zaman zaman kuvvetli fırtınalar ile karşı karşıya kalıyoruz. Kuvvetli bir fırtına da biri devrilse, altında bir vatandaşımız hayatını kaybetse onun vicdani sorumluluğunu hiçbirimiz taşıyamayız. Onun için bu çerçevede 2-3 tane çok tehlike arz eden çınar ağacına kesim işlemi uygulamak zorunda kalabiliriz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.


Tekirdağ Avrupa Gazetesi


Geri Dön