19 / 04 / 2024

Kırklareli Merkez'de 3.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Kırklareli Merkez'de 3.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Kırklareli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Merkez Camiikebir Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul ihale usulü ile satışa sunuluyor..



Kırklareli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Camiikebir Mahallesi'nde yer alan Bodrum Katlı Kagir Beş Katlı Yirmi Daireli Apartmanı satıyor. Muhammen bedeli 3.5 milyon TL olarak belirlenen gayrimenkulün ihalesi 13 Temmuz'da yapılacak.


KIRKLARELİ MERKEZ İLÇEDE BULUNAN TAŞINMAZ SATILACAKTIR

Kırklareli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünden:


Kırklareli Merkez de 3.5 milyon TL ye satılık gayrimenkul!


AÇIKLAMALAR

1 - Yukarıda nitelikleri belirtilen, Kırklareli İli Merkez İlçe sınırları içerisinde bulunan Hazineye ait taşınmaz, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesine göre "Açık Teklif Usulü" ile satış ihalesine yukarıda gösterilen gün ve saatte çıkarılacaktır.

2 - İhaleye iştirak Etmek isteyenlerin Geçici Teminat Makbuzu veya Mektubu (Banka teyit yazısı ile birlikte), Nüfus Cüzdan Sureti, İkametgah Belgesi (Tüzel Kişilerde siciline kayıtlı olduğu oda veya mesleki teşekkülden ihale yılı içinde alınmış sicil belgesi, teklifte bulunacak kişilerin Noterden tasdikli yetki belgesi ve imza sirküleri) ile ihale saatine kadar Kırklareli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'nde toplanacak olan İhale Komisyonu Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

3 - Geçici Teminatın, Teminat Mektubu ile verilmesi halinde mektubun şekli ve içeriğinin 2886 Sayılı Kanunun 27. Maddesi ve bu Kanun uyarınca yayınlanmış D.İ. Genelgesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.

4 - İhaleye ait şartname mesai saatleri içerisinde İdaremizde bedelsiz görülebilir.

5 - İhale saatine kadar Komisyona ulaşması kaydıyla, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu Hükümlerine göre hazırlanacak teklif mektuplarını İadeli taahhütlü postayla gönderebilirler. Postadaki gecikmeler kabul edilmez.

6 - Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

7 - Hazineye ait taşınmaz satış bedeli defaten ödenebileceği gibi, satış bedelinin Belediye mücavir alanı sınırları içerisindeki taşınmazlarda 5.000,00 TL'yi, dışındaki taşınmazlarda ise 1.000,00 TL’yi aşması halinde, bedelin 1/4'ü peşin, kalan kısmına kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda eşit taksitlerle ödenmek üzere taksitlendirme yapılabilecektir.

8 - 4706 Sayılı Kanun uyarınca Hazineye ait taşınmazların satışı KDV'ye tabi olmadığı gibi bu satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan muaf olup, 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacaktır.

9 - Şartnamesinde satış sonucu elde edilecek gelirin özel ödenek kaydedileceği belirtilen taşınmaz malların ihale bedeli sertifika ile ödenmez.

10 - İmar durumlarına ait bilgiler şartnamede belirtilmiştir.

11 - Türkiye genelinde detaylı İhale bilgisi (Uydu foto ve taşınmaz foto vb.) www.milliemlak.gov.tr veya www.kirklarelidefterdarligi.gov.tr web adresinden öğrenilebilir.

İlan olunur.





Geri Dön