18 / 04 / 2024

Kırklareli Yayla Kent Kültür Evi Projesi ne durumda?

Kırklareli Yayla Kent Kültür Evi Projesi ne durumda?

Trakya Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Kent Kültür Evi Projesi’nin inşaatında çalışmalar devam ediyor.



Kırklareli Yayla mahallesi Lale sokakta bulunan ve 18. Yüzyıla ait binanın Rolöve, Restitüsyon ve Restorasyon yapım işi çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.


Proje hakkında bilgiler veren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’ne Etnografik, Folklorik ve Tarihi Temaları’nın işlendiği, sergilendiği halka açık bir Kent Müzesi kazandıracaklarını belirterek, bunun yanı sıra binanın içerisinde hayata geçirecekleri 40 kişilik konferans salonu ile toplantı, seminer, söyleşi, dinleti ve benzeri etkinliklerinde düzenlenebileceğini aktardı. Kesimoğlu, şunları söyledi:

“Bu proje ile ilimizde kültür turizminin gelişmesi ve canlandırılmasına, şehrimizin turizm kapasitesinin arttırılmasını amaçlıyoruz. Kent Kültür Evimiz de yer alacak objeler ile hem yerli hem de yabancı turistlere şehrimizin tarihi kültürel özelliklerini yansıtarak, geçmişten günümüze kalan eserlerle de genç nesilde tarih bilinci oluşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”


Çalışmaların devam ettiği Kent Kültür Evi içerisinde yer alacak objeleri toplamaya devam ettiklerini ifade eden Kesimoğlu, “Kent Kültür Evimizde sergilemek üzere halkımızdan da tarihi objeler bekliyoruz. Ellerinde bulunan tarihi objeleri bizlerle paylaştıkları takdirde, aldığımız objelerin altına bağış yapan vatandaşlarımızın isimlerini de yazarak Kent Kültür Evimizde yaşatacağız” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön