19 / 04 / 2024

Kirliliğe dikkat çekmek için Bodrum'da 20 bin kapakla balık maketi yapıldı!

Kirliliğe dikkat çekmek için Bodrum'da 20 bin kapakla balık maketi yapıldı!

Kirliliğe dikkat çekmek için Bodrum'da 20 bin kapakla balık maketi yapıldı. Çevre kirliliğine dikkati çekmek için 20 bin pet şişe kapağı kullanılarak yapılan maket, bir saatte tamamlandı.



Bodrum'da çevre kirliliğine dikkati çekmek için 20 bin pet şişe kapağı ile balık maketi yapıldı.


Yönetmen Harun Özakıncı'nın öncülüğünde bir grup, ülke genelinde atık pet şişelerin kırmızı, mavi ve yeşil kapaklarını toplayıp Kabakum Plajı'na getirdi.


Vatandaşların görebileceği bir noktada kumsala ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak'ın yardımıyla balık resmi çizen grup, daha sonra resmi kapaklarla maket haline getirdi. Yaklaşık 20 bin pet şişe kapağının kullanıldığı maket, bir saatte tamamlandı.


Harun Özakıncı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre kirliliğine işaret etmek için Bodrum'da "İnaf Gari" adında film çekeceklerini söyledi. 


Filmde kullanmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından atıkların toplandığını belirten Özakıncı, şöyle konuştu:


"Türkiye'nin birçok bölgesinde toplanan atıklar Bodrum'a getirilerek burada biriktiriliyor. Toplanan atıklardan balık, karga, şahin, zürafa gibi birçok hayvanın maketi yapılacak. Bu kapsamda ilk maketimizi yaptık. Pet şişelerin rengarenk kapaklarından yapılan balık maketi bir süre bu kumsalda sergilenecek."


Özakıncı, bundan sonraki aşamada pet şişe, poşet ve teker gibi denize atılan atıklardan hayvan maketleri yapacaklarını kaydetti. 


Ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak ise pet şişe kapaklarından yaptıkları maketle insanlara atıkların geri dönüşümünü anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.


AA


Geri Dön