26 / 04 / 2024

Kırşehir Ahi Evran Araştırma Hastanesi'ne ek bina yapılacak!

Kırşehir Ahi Evran Araştırma Hastanesi'ne ek bina yapılacak!

Sağlık alanında atağa geçen Kırşehir, Tıp Fakültesi'nin morfoloji binasının yatırım programına alınmasının ardından bir büyük müjdeyi daha aldı. Kırşehir'e yeni hastane ek binası yapılması için proje çalışmalarına başlanacağı açıklandı.



Sağlık alanında atağa geçen Kırşehir, Tıp Fakültesi'nin morfoloji binasının yatırım programına alınmasının ardından bir büyük müjdeyi daha aldı. Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya Kırşehir'e yeni hastane ek binası yapılması için proje çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.


Arslan ve Çetinkaya: Yeni Hastane İhtiyaç

Konu hakkında yaptıkları açıklamada milletvekilleri, "Üniversite kampüsüne yapmayı planladığımız yeni hastane ek binasının en az 250 yataklı olmasını düşünüyoruz. Bilindiği üzere Morfoloji binası 2016 yılı yatırım programına alındı. Bununla birlikte tıp fakültemizin öğrenci alımına YÖK tarafından izin verildi. Bu iki önemli adım Kırşehir'de yeni bir hastane ihtiyacını beraberinde getirmiştir. Yapılacak olan yeni hastane ek binası Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir parçası olacak ve afilasyon kapsamında bir üniversite hastanesi gibi hizmet verecek.


Bu Sene Projesine Başlıyoruz

Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ile görüşmelerimiz neticesinde bu sene projesine başlamayı kararlaştırdığımız hastane için arazi taraması bitirdik. Hastaneyi Ahi Evran Üniversitesi Kampüsü'ne yapmayı planlıyoruz.


Proje Kırşehir'in İhtiyaçlarına Göre Şekillenecek

Yapılacak olan hastanenin Kırşehir'in tüm ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde projelendirilmesi ve vatandaşlarımıza konforlu bir şekilde hizmet verilmesi en önemli önceliklerimiz arasında yer almaktadır.


Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Geliyor


Kırşehir'e sağlık konusunda güç katacak diğer bir adım ise üniversite kampüsüne yapılacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi. Üniversitemizin 100 yataklı kapasite ile yapacağı bu hastanenin ihalesi yapıldı. Bu hastane kapasitesi 300'e rahatlıkla çıkartılabilecek şekilde dizayn edilecek ve ihtiyaç duyulduğu anda kapasite artışını sağlayacağız. Yakın bir zamandan inşaatına başlamayı düşündüğümüz hastaneyi bitirildikten sonra Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım protokolü imzalanacak ve işletmesini Sağlık Bakanlığı yürütecek.


Kırşehir'in yanında yer alarak sağlık alanında önemli adımlar atılmasına katkı sağlayan Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.


Kırşehir Memleket Gazetesi


Geri Dön