20 / 04 / 2024

Kırşehir Bağbaşı kentsel dönüşümde sona gelindi!

Kırşehir Bağbaşı kentsel dönüşümde sona gelindi!

Kırşehir Belediyesi tarafından Bağbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm uygulanarak yeni bir mahalle imar edildi. Bölgede 2 bin 712 konut üzerinde çalışmalar son aşamasına geldi.



Kırşehir Belediyesi ile Toplu-Konut İdaresi tarafından yapılan çalışmaların tamamlanan ilk etabının ardından ikinci etabın da bitmek üzere olduğu bildirildi. 


Bölgede yapılan çalışmaları alandan takip eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Yaşamakta olduğumuz ilin özelliklerini çok iyi bilerek bölgede yapmakta olduğumuz çalışmalarda en ince detayı dahi düşünerek hareket ettik" dedi. 


Bölgede yapılacak çalışma ile Kırşehir'in daha modem bir görünüme kavuşacağını ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 'Yaşadığımız ilin özelliklerini çok iyi biliyoruz. Deprem kuşağının ne olduğunu ve önlem alınmazsa başımıza neler gelebileceğini maalesef çok aa tecrübelerle görmüş olduk Bu yüzden depreme dayanıklı, modem binalar inşa ederek şehirler kurmamız gerektiğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Sağlamlığı ve yapısal özellikleri dışında Kentsel Dönüşüm; mevcut şehrin yapısını ve burada yaşayan insanların fiziksel, sosyal ve ekonomik geleceğini mutlaka etkileyecektir. Bağbaşı Kentsel Dönüşüm sadece konut değil Kırşehir için yeni bir gelecektir. 

Kentsel Dönüşüm Projesiyle Bağbaşı Mahallesi sosyal alanlan, parklan, camisi ve okulu ile birlikte yaşanabilir bir alan olacaktır. Unutulmamalıdır ki kentsel dönüşüm bir şehrin tüm dokusunun yanında gelenek ve göreneklerini de etkiler" diye konuştu. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön