23 / 04 / 2024

Kırşehir Bağlarbaşı kentsel dönüşüm ile değişecek!

Kırşehir Bağlarbaşı kentsel dönüşüm ile değişecek!

Bağbaşı’nda start alan ve vatandaşların büyük oranda memnuniyeti ile sonuçlanan Kentsel Dönüşüm Projesi, Eski Sanayi Sitesi mevkii ve Banka Evleri’nde gerçekleştirilecek modern yaşam alanlarının inşasıyla Kırşehir’de değişimi devam ettirecek…



Bağbaşı’nda start alan ve vatandaşların büyük oranda memnuniyeti ile sonuçlanan Kentsel Dönüşüm Projesi, Eski Sanayi Sitesi mevkii ve Banka Evleri’nde gerçekleştirilecek modern yaşam alanlarının inşasıyla Kırşehir’de değişimi devam ettirecek…


Başkan Yaşar Bahçeci: “Hem vatandaş açısından son derece karlı olacak, hem de şehir estetiği açısından modern ve güzel konutlarla yaşam alanları oluşturacağız”


Kırşehir’de bir ilki gerçekleştirerek olmaz denilen Kentsel Dönüşüm Projesi’ni başlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir’e vizyon kazandıracak yeni dönüşüm projelerini hayata geçirecek. Şehrimizde Bağbaşı’nda başlatılan ve vatandaşın memnuniyetinin yüksek olduğu Kentsel Dönüşüm Projesi, ilimizde iki ayrı alanda da uygulamaya konulacak.


Şehrimizin yeniden inşası olarak nitelendirilebilecek Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eski Sanayi Sitesi mevkiinde boş ve metruk vaziyette bulunan alanlar ile Kırşehir’de ilk site olarak nitelendirilebilecek şekilde inşa edilen Banka Evleri, yenilenerek modern yaşam alanlarına dönüştürülecek.


Bağbaşı’nda başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi bitme aşamasına gelirken, Kırşehir’de başka alanlarda Kentsel Dönüşüm Projesi uygulayacaklarını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, hem vatandaş açısından son derece karlı olacak, hem de şehir estetiği açısından modern ve güzel konutlarla yaşam alanları oluşturacaklarını söyledi.


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan ile görüşerek, hayata geçirmek istedikleri yeni projeleri anlattıklarını ve önümüzdeki 3 hafta içinde Kırşehir’de yapılacak görüşmenin ardından yüzde 60 vatandaş onayıyla Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yeni uygulama alanlarında hayata geçirileceğini açıklayan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şunları söyledi:


“Bağbaşı Kentsel Dönüşüm, bizim ilk projelerimizden birisiydi. Vatandaş katılımı çok yüksek oldu ve insanlar da mutlu oldu. Ufak‐tefek sorunlar olabiliyor, ama genel itibariyle baktığımızda vatandaş memnuniyetinin son derece yüksek olduğu bir dönüşüm oldu. Bir etapta 760 konut bitti. İkinci etapta 768 konut bitti. 750 kişilik bir cami bitmek üzere, 24 derslikli okulumuz bitti. Yaklaşık 5 bin metrekarelik bir park bitmek üzere. Son etapta da yaklaşık bin 200 konutluk proje yapım ihalesi olacak. Şu anda  TOKİ  ile görüşmelerimiz devam ediyor. Projede revizyonlar olacak. Bu süreç içerisinde TOKİ de kendini proje açısından geliştirdi. İnşallah son etapta biraz daha projeyi geliştirerek ihalesini hızlı bir şekilde yapacağız. “Yeni kentsel dönüşüm alanlarımız var. Bunun üzerinde aslında 3 yıldır çalıştığımız alanlar var. Bir tanesi Banka Evleri. Kırşehir’in ilk site diyebileceğimiz apartmanları, ama artık fiziken bitmiş durumda. Birinci derecede deprem bölgesi olan Kırşehir’de, oradaki insanlar da bir risk taşıyor. Bir de Eski Sanayi bölgesinin arka kısmında hurdacıların olduğu, mekruh binaların bulunduğu boş arsaların

olduğu alanlarımız var. Biz inşallah o dönüşümü de çalışmalarımızı bitirdik, projelerimiz bitti. TOKİ Başkanımızla da bir görüşme yaptık. İnşallah 2‐3 hafta içerisinde TOKİ Başkanımız Kırşehir’e gelecek ve bu iki dönüşümün, yani Eski Sanayi’nin arkasındaki kısmın dönüşümü ve Banka Evleri dönüşümünü de TOKİ Başkanımızla Kırşehir’de bir neticeye bağlayacağız. Tabi TOKİ evet dedikten sonra vatandaşla görüşmeler başlayacak. Burada sınırımız yüzde 60’ın üzerinde vatandaş kabul ederse uygulanacak.


“Ben herkesin kabul edeceğini düşünüyorum. Çünkü ciddi manada da oradaki insanlarda kar edecek bu dönüşümden. Şu anda Banka Evleri’nden örnek verirsek, 70‐80 liralık daireler, piyasa değerleri. Ama inşallah bu proje hayata geçtiğinde 250‐300 liralık dairelerle takas etmiş olacak oradaki vatandaş. Yani hem vatandaş açısından son derece karlı bir proje olacak, hem de şehir estetiği açısından, Kırşehir’in anayolunun kenarında önemli bir noktası ve orada modern, güzel konutlar, yaşam alanları oluşturması açısından da önemli bir proje olacak.”



Kırşehir Çiğdem


Geri Dön