26 / 04 / 2024

Kırşehir Kültür Merkezi bu yıl tamamlanacak!

Kırşehir Kültür Merkezi bu yıl tamamlanacak!

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Kırşehir Kültür Merkezi’nin bu yıl içinde bitirileceğini belirterek açıklamalarda bulundu. Şahin: "kentsel dönüşümün ilk etabı Kırşehir Kültür Merkezi’dir" dedi.





Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Kırşehir Kültür Merkezi’nin bu yıl içinde bitirileceğini belirterek açıklamalarda bulundu.


Kırşehir Kültür Merkezi’nin Yenice Mahallesi eski sanayi mevkiinde yapılan Kırşehir Kültür Merkezi o bölgede tasarlanan ve yapımına peyderpey geçilecek olan bir projenin ilk etabı olduğunu bildiren Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Aşıkpaşa Gazetesi’ne şu açıklamalarda bulundu.


“Kültür merkezi 4595 ada, 3 parselde inşa edilmekte olup parsel 7 bin 888 metrekare alana sahiptir.Kültür Merkezi inşaatının başlangıcı Neşet Ertaş Kültür merkezi işi 19 Ekim 2012 tarihinde ihale edildi ve 27 Aralık 2012 tarihinde sözleşme imzalanmış 15 Ocak 2013 tarihinde işyeri teslimi yapılarak inşaata başlanıldı.


Kentsel dönüşümün ilk etabı Kırşehir Kültür Merkezi’dir

Kültür merkezinde yapılacaklar şöyle: Söz konusu proje ile eski sanayi mevkiinde, Kültür Park, Ulucami depreme dayanıklı konutlar ve Kırşehir Kültür Merkezi inşa edilecek olup bu proje büyük çaplı bir kentsel dönüşüm projesidir. Bu projenin ilk etabını Kırşehir Kültür Merkezi oluşturmaktadır.


Faaliyetler sürüyor

Kırşehir Kültür Merkezi’nde etnografya müzesi, halk oyunları eğitim salonları (Atölyeleriyle, eğitim salonlarıyla beraber), Kırşehir’e yakışan bin kişilik ve 200 kişilik kültürel etkinliklerin yapılabileceği salonlar, seminer salonları, kafeteryalar, sivil toplum kuruluşlarının ve muhtarların hizmetlerine sunulabilecek birimleriyle beraber toplam 20.567.47 metrekarelik bir inşai faaliyet yapılıyor.

İnşaatın finansmanı Kültür Merkezi’nin toplam bedeli 24 milyon 740 bin lira olup 5 milyon lirası Kültür Bakanlığı’nca hibe olarak alınmış, kalan kısmı ise belediyemizce finanse edilmektedir.


Şehrimize hayırlı olsun

Kültür merkezi inşaatı bitmiş olup ince inşaat işleri yüzde 40 aşamasındadır. 2016 yılsonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Bu projenin de yine şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”


Aşıkpaşa Gazetesi


Geri Dön