25 / 04 / 2024

Kırşehir Merkez Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun temeli atıldı!

Kırşehir Merkez Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun temeli atıldı!

Kırşehir Merkez Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bize düşen, gençlerimizi, öğrencilerimizi yeni yeni yurtlara, barınma imkanlarına kavuşturmak. Biz, vizyonla hareket ediyoruz" dedi....



Kırşehir'de yapımına başlanacak olan Merkez Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun temelini atan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Anadolu insanının kalbinde büyük yer edinen Neşet Ertaş'ın memleketinde olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Kırşehir'e 100 milyon liralık yatırım getirdiklerini belirten Kılıç, bitirilen ve yapımı devam eden tesisleri inceleme fırsatı bulunduğunu anlattı.


Merkez Spor Salonu, Akpınar Spor Salonu, Boztepe Sentetik Çin Sahası, Kaman İlçe Stadı tribünleri ve öğrenci yurtları olmak üzere birçok tesisi Kırşehir'e kazandırdıklarını ifade eden Kılıç, kente Gençlik Merkezi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nu da yapacaklarını vurguladı.


Kılıç, gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için tüm imkanları seferber ettiklerine işaret ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin Ahi Evran Üniversitesi'ni de 2006 yılında Kırşehir'e kazandırdığını dile getirdi.


Başbakan Erdoğan'ın, her ile bir üniversite açılacağını söylediğinde, siyasi muhaliflerinin "her ile bir üniversite açılır mı?" diyerek itiraz ettiklerini belirten Bakan Kılıç, şöyle konuştu:


"Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bizim 2006-2007 yıllarında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz üniversitelerden bir tanesi. O yılları hatırlayın. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'her ile bir üniversite kuracağız' demişti. Başbakanımız bunu dediğinde siyasi muhaliflerimiz, 'her ile bir üniversite kururulur mu' diye itiraz etiler. 'Her ile bir üniversite kurarsanız, atamaya rektör, ders vermeye hoca, tercih edecek öğrenci bulamazsınız' dediler. Biz bu eleştrilere aldırış etmedik. Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesinin kuruluşunu gerçekleştirdik. Üniversitemiz 18 bin kişilik öğrenci mevcuduna ulaştı. Rektörü de var. Kaydolanı da var. Hayırlı olsun. Hedefimiz bu üniversiteyi daha da büyütmek."


İllere daha fazla yurt yapmaya gayret gösterdiklerini, gençlik için büyük bir vizyon ile hareket ettiklerini belirten Kılıç, şunları kaydetti:


"Bize düşen gençlerimizi, öğrencilerimizi yeni yeni yurtlara, barınma imkanlarına kavuşturmak. Biz, vizyonla hareket ediyoruz. Buradaki spor salonlarının tamamı Ahi Evran Üniversitesi'nin gençlerine de hizmet verecek. Sosyal donatılar, yüzme havuzu, gençlik merkezi, gençlik kampı, futbol sahaları, bütün bunlar üniversiteli kız ve erkeklerimizin de hizmetinde olacak. Kırşehir'de özel sektörden 1000 kişilik bir öğrenci yurdu kiralamak üzere ilana çıktık. Bu yıl 750 kişilik bir apartı Kırşehir'de kiraladık. Şu an düzenlemelerini yapıyoruz.Yarıyılda buraya 750 üniversite öğrencisini alacağız ve yerleştireceğiz. Eğitimlerine çok daha rahat bir şekilde devam edecekler. Mevcut yurtlarımız ayrı bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor."


Konuşmanın ardından Bakan Kılıç ile Kırşehir Vali Vekili Alaaddin Serdar Polat, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam ve diğer protokol üyeleri Merkez Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun temelini attı.


Bakan Kılıç, temel atma törenin ardından Ahi Evran-ı Veli'nin türbesini ziyaret ederek dua okudu.


Kırşehir Belediyesi'nde Başkan Yaşar Bahçeci'den çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıç, Gençlik Merkezi'ni de ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.


AA


Geri Dön