28 / 03 / 2024

Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde sona gelindi!

Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde sona gelindi!

Kırşehir Belediyesi tarafından Neşet Ertaş'ın adının yaşatılacağı kültür ve sanat merkezi yapılıyor. Yaklaşık 2 yıl önce yapımına başlanan kültür ve sanat merkezinin büyük ustanın dördüncü ölüm yıl dönümünde hizmete açılması planlanıyor.



Kırşehir Belediyesinin kentin kültürel kimliğini yeniden ortaya çıkarmak için başlattığı, projelerden biri olan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Neşet Ertaş’ın adını da yaşatacak olan kültür ve sanat merkezi modern mimarisi ile şehrimize yakışır bir nitelikte tasarlandı. Kültür merkezimiz; 250 ve bin kişilik çok amaçlı salonları, sergi alanları, etnografya müzesi, demek odaları, kurs odaları ve yönetim biriminin olduğu 6 bin metrekare oturum alanı ve 18 bin metrekarelik bir inşaat alanı ile Kırşehir halkına hizmet verecek.



Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş için Kültür ve Sanat vakfı kurma çalışmalarının başladığını bildirdi.


Gökçınar, bir otelde düzenlenen geleneksel iftar programında, ünlü halk ozanı Neşet Ertaşiçin kültür ve sanat vakfı kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade etti.



Hürses





Geri Dön