29 / 03 / 2024

Kırşehir Özel İdare arsasına rezidans yapılacak!

Kırşehir Özel İdare arsasına rezidans yapılacak!

Kırşehir Özel İdare arsasını 8 milyon 761 bin liralık teklif veren Ferhat ve Murat Çağlayan kardeşler satın aldı. Çağlayan kardeşler arsa satışı gerçekleştiği takdirde bu arsaya 56 daire, 9 dükkandan oluşan rezidans yapaacak.



KIRŞEHİR İl Özel İdaresi'ne ait olan ve Kırşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda 2 milyon TL'ye alman arsanın ikinci satışı önceki gün gerçekleştirildi ve 8 milyon 761 bin liralık teklif veren Ferhat ve Murat Çağlayan kardeşler satın aldı. 


6 Nisan 2016 Çarşamba günü Belediye Encümen toplantısında arsanın satış ihalesine katılan Vizyon 1, Neşet Yavuz, Erol Dulkadir ve Ömür Güzel tarafından 7 milyar 658 milyon TL + KDV'lik bedelle satılmıştı. Ancak Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci verilen teklifi düşük bularak iptal etmişti. 


Önceki gün yapılan ihalede Ferhat ve Murat Çağlayan kardeşler aynı arsaya 8 milyon 761 bin TL + KDV fiyat verdi. Tapu ve diğer masraflarla birlikte 10 milyon 700 bin lira teklif verdi. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci bu satışı onaylarsa arsanın devri çalışmalarına başlanacak. 


Bilindiği üzere Kırşehir İl Özel İdaresi'nin, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile birlikte ortaklaşa kullandığı bina, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılırken, Kırşehir İl Özel İdaresi geçtiğimiz yıllarda Aşıkpaşa Mahallesi 5943 ada 1 parselde 4 bin 729 metrekare arsa vasıflı taşınmaz 2 milyar TL'ye Kırşehir Belediyesi'ne satmıştı. 


Şehrimizin önde gelen saygın işadamlarından Ferhat ve Murat Çağlayan kardeşler arsa satışı gerçekleştiği takdirde bu arsaya 56 daire, 9 dükkandan oluşan rezidans yapaacak. 


Kırşehir Çiğdem


Geri Dön