29 / 03 / 2024

Kırşehir'de 29 TOKİ konutunun satışı devam ediyor!

Kırşehir'de 29 TOKİ konutunun satışı devam ediyor!

Kırşehir'de Bağbaşı Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan TOKİ konutlarının satışı devam ediyor. Kırşehir Belediyesi'ne ait TOKİ konutlarının satışı her hafta Belediye Encümeni huzurunda pazarlık usulü açık ihale ile gerçekleştiriliyor.



Kırşehir'de Bağbaşı Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan  TOKİ  konutlarının satışı devam ediyor. 


Kırşehir Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile 2009 yılı içerisinde inşaatına başlanan 2 bin 712 konutluk Bağbaşı Kentsel Dönüşümü Projesi'nin ilk etabı olan 768 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilirken, birinci etap içerisinde Kırşehir Belediyesi'ne ait 29 konutun satışı da yapılıyor. 


Her hafta Çarşamba günü toplanan Belediye Encümen toplantısında, pazarlık usulü açık ihale ile Belediye'ye ait TOKİ konutlarının satışı gerçekleştiriliyor. 

Emlak piyasası göz önüne alındığında uygun fiyat ve imkanlarla konut sahibi olma fırsatı sunan bu satışlardan Kırşehirli hemşehrilerinin yararlanmasını istediklerini belirten Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu, "Belediyemize ait olan Bağbaşı Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarından satışı yapılıp da kalan 29 adet konutun satışı devam etmektedir. Konut almak isteyen vatandaşlarımızın Belediyemize müracaat etmeleri halinde Belediyemizce görevlendirilen bir memur tarafından yerinde gezdirilerek gösterilmekte ve talepli vatandaşımızın hangi daireye müracaat edecekse ona ait teminatını, mektubunu veya nakit olarak Belediyemiz veznesine yatırması halinde her hafta Çarşamba günleri toplanan Belediye Encümen toplantısına müracaat etmesi halinde satışlarımız yapılabilmektedir. Şu anda elimizde 29 adet konutumuz mevcuttur. Bizim fiyatlarımız, TOKİ fiyatlarından yüzde 10 ile yüzde 40 arasında değişen ucuzluktadır, daha ucuzdur. 


Belediyemiz konutlarından satın alacak vatandaşlarımızın özel ve kamu bankalarından kredi çekme şansları vardır. Para peşin olarak yatırılması gerekmektedir. 

Paranın Belediyemiz veznesine yatırılması halinde hemen tapu devri yapılmakta ve konutu satın alan vatandaşımız da gidip konutuna oturabilmektedir. Satışlarımız devam etmektedir. İsteyen vatandaşlarımızın Belediyemize müracaat etmeleri halinde yerinde gösterilerek, satışı pazarlıkla yapılan Encümen toplantısına katılabileceklerdir. Halkımıza duyurulur" şeklinde konuştu.


Kırşehir Çiğdem


Geri Dön