24 / 04 / 2024

Kırşehir'deki eski kamu binaları yıkıldı!

Kırşehir'deki eski kamu binaları yıkıldı!

Kırşehir'de 2008 yılındaki birleşmeyle birlikte Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet veren binalar yıkıldı. Yerine yeni projeler geliyor.



Kırşehir'de 2011 yılı Mart ayında Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tam teşekküllü olarak hizmete girmesiyle birlikte yaklaşık 6 yıldır atıl durumda bulunan SGK’nın tek çatı altında birleşmesinden önce SSK Hastanesi olarak hizmet veren, 2008 yılındaki birleşmeyle birlikte Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet veren binanın yıkımı gerçekleşti.


Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği’nde Eski Doğum ve Çocuk Bakımevi (Eski SSK Hastanesi) binasının

yıkım ihalesi 2016 yılı Kasım ayında yapılmıştı. Şehrimizi sağlık merkezi haline getirecek yatırımlar için Kırşehir Milletvekilleri Ankara’da önemli girişimlerde bulunurken, yeni yatırımlar yapılması noktasında da atıl durumda olan kamu binalarının yıkımı da gerçekleştiriliyor.


Şehrimiz Nasuhdede Mahallesi’nde bulunan eski SSK/Doğum ve Çocuk Hastanesi binasının yıkımı 18

Ocak Çarşamba günü gerçekleştirildi. 300 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte atıl durumda bulunan eski Devlet Hastanesi’nin yerine 150 yataklı yeni bir hastane yapılarak, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile entegre bir şekilde çalışacak yeni bir hastanenin yapılacağı ilimizde eski SSK/Doğum ve Çocuk Hastanesi binasının alanına mahallenin gelişimini öngören proje uygulanacak.


AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, şehrimizde özellikle depreme dayanıksız olduğu

gerekçesiyle boşaltılan kamu binalarından dolayı atıl binaların bulunduğu alanların fonksiyonel

kullanımına yönelik projeler geliştirilmeye çalışılırken, ilimiz Nasuhdede Mahallesi’nde atıl durumda bulunan eski SSK/Doğum ve Çocuk Hastanesi binası alanına yapılacak projenin mahallelilerin ve şehrin gelişimini sağlamaya yönelik olması yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili Mikail Arslan, gazetemiz Kırşehir Çiğdem’e, “Eski SSK Hastanesi binasını yıkacağız. Yıkım kararlarını aldık. Arsanın değerlendirilmesi konusunda mahalle sakinleriyle, muhtarlarımızla bir toplantı yaptık. 3‐4 görüşümüz var, bunlardan en hızlı gerçekleştirilebilecek yatırımımız ne ise ona karar verip devam ettirmek istiyoruz. İnşallah orayla ilgili bir çalışma başlatmış olduk. Ne yapacağımıza tam karar veremedik, mahallenin gelişmesi açısından en doğrusu ne ise yapmak istiyoruz. Orası bizim için stok bir arsadır. Çevre yolunun yapılmasıyla da çok önemli bir arsa olarak düşünüyoruz” açıklamasında bulunmuştu.


Öte yandan 7 Mart 2011 tarihinde tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başlayan, ancak Kırşehir’in

ilçe ve köylerinin yanı sıra çevre illerin ilimize yakın olan ilçelerinden gelen hasta yoğunluğu

nedeniyle kapasite sorunu yaşayan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek 40 poliklinik binasının yanı sıra 150 yataklı yeni bir hastane ile hizmet desteği verilecek. Eski Devlet Hastanesi binasının yıkım kararı alınırken, bina alanına yeni bir hastane yapılarak, hastalara daha iyi entegre olmuş bir sağlık hizmeti sunulacak.



Kırşehir Çiğdem


Geri Dön